Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'15"

Afgelopen donderdag werd het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs opgericht. De openingsrede werd gehouden door Rinus Ferdinandusse. Een fragment hieruit is uitgezonden. Verder een gesprek met bestuursleden Tomas Ross en Rinus Ferdinandusse en het lid Hans Neber, gemaakt door Ad Fransen. 12'35"

John Albert Jansen praat met de Russische dichter Valeri Perelesjin, die vorige week een bezoek aan Nederland bracht, en met zijn vertaler Jan Paul Hinrichs. Hij vertaalde de bundel 'Drie vaderlanden'. Perelesjin draagt een gedicht voor. 12'35"

Ernst Braches en Reinold Kuipers gaan een expositie inrichten over het ongeboren boek, nooit ingeloste beloftes en mislukte plannen in de boekenwereld, de zogenaamde spookboeken of gedroomde boeken. Ad Fransen praat hierover met Ernst Braches van de Universiteitsbibliotheek
in Amsterdam. 6'40"

Boudewijn Büch praat met de oprichter van de werkgroep Indisch-Nederlandse letterkunde Peter Zonneveld, wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Leiden. 20'20"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Het tweede uur wordt gevuld door de Brandende Kwestie van Kees van Kooten en Wim de Bie. Deze Brandende Kwestie werd vorige week dinsdag opgenomen in De Balie in Amsterdam en werd georganiseerd door SLAA. Kees van Kooten en Wim de Bie proberen het wereldrecord Brandende Kwesties voor duo's te verbeteren. Hoeveel kwesties kunnen er in 50 minuten worden behandeld? 52'20"


De uitzending is deels gewist; de opname van het eerste uur is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie