Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Logboek BOEKEN uitzending 3 juni 1986 19.02-20.00 R.1/2.

Samenstelling : Ad Fransen
Produktie : Astrid Nauta
Medewerkers : John Albert Jansen
Inhoud

Continuïteit + trailer programma. 2'15"

Ad Fransen sprak met de schrijfster Carlotta Marchand, die naar de BRD ging op uitnodiging van de Anna Frankstichting om een lezing over haar boekje 'Door het oog van de naald' (uitg. Loeb) te houden. In Berlijn werd zij geconfronteerd met onbegrip en anti-Joodse opmerkingen door de schooljeugd. 7'55"

Afgelopen zaterdag werd het 'Handboek voor de letteren' gepresenteerd in het Letterkundig Museum in Den Haag. Jules Deelder hield het boek ten doop, een fragment uit zijn act. Verder had Ad Fransen een gesprek met de samenstelster van het boek Truus Gubbels. Het 'Handboek voor de letteren' staat onder redactie van de Boekmanstichting en is uitgegeven door de Staatsuitgeverij. 7'33"

Deze week verscheen 'Literair klimaat 1970-1985' bij de Bezige Bij. Een terugblik op de oogst van drie literaire lustra Nederlandse Letteren en een vervolg op de twee eerder verschenen delen Literair Lustrum. Rob Schouten schreef een inleidend overzicht. Ad Fransen sprak met hem. 11'14"

John Albert Jansen praat met de dichter H.J. De Roy van Zuydewijn, van wie de bundel 'Enclave' onlangs is verschenen bij de Arbeiderspers. 'Enclave' is gebaseerd op Shakespeare's drama Macbeth. 19'27"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

In het tweede uur praat John Albert Jansen met dichter Hans Vlek, naar aanleiding van het verschijnen van diens nieuwe bundel 'De goddelijke gekte', verschenen bij uitg. Querido.

advertentie