Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'15"

In deel 3 van de serie het boekenvak deze keer aandacht voor het productieproces en wel deze keer de prijsberekening van een boek. Eerst leest Rob van Olm een fragment uit het artikel 'Lezen en rekenen van W.J. Schouten, gepubliceerd in het boek 'Het geheim van de uitgever'.
Daarna praten Jan Louter en Rob van Olm met Ernst Nagel (chef productie Han van Doorn (p.r.) en Gerrie van Moerkerken (editor) van uitgeverij de Bezige Bij over de prijsbepaling van een boek en over de bewerking van manuscripten. 18'30" (incl aankondiging en fragment)

In de serie schrijvers over hun favoriete boek vandaag W.F. Hermans over zijn eigen boek 'Boze brieven van Bijkaart' (Bezige Bij), verder praten hij en Ad Fransen nog over een ander favoriet boek van Hermans de 'Max Havelaar' van Multatuli. 35'40"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

In dit tweede uur een portret van de schrijver/journalist Willem Walraven, die in 1943 in een Japans interneringskamp in Indië overleed. De laatste 28 jaar van zijn leven woonde hij in Indië. Vanuit Indië schreef hij honderden brieven aan vrienden en familie. Deze brieven werden in 1966 door Van Oorschot uitgegeven. Rob van Olm en Jan Louter spraken over Walraven met : Rob Nieuwenhuys, Iti Walraven (zijn vrouw), Lies (zijn dochter) en met de schrijfster Bep Vuyk.
De brieven werden voorgedragen door Anton IJdo en de presentatie was in handen van Raymond Campfens . 53'

advertentie