Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'13"

Deel 6 van de serie over het boekenvak deze week over diefstal in de boekwinkel. Jan Louter en Rob van Olm gaan met boekendief Jaap op pad om te kijken of het mogelijk is makkelijk een boek te stelen of dat de beveiligingssystemen goed werken. Ze gaan naar boekhandel Donner in Rotterdam (geen succes) en naar Broese-Kemink in Utrecht (wel succes), daar praten ze ook met de personeelsleden over diefstal en beveiligen. Verder een gesprek met Hans Bos, eigenaar van een kleine literaire boekhandel in Rotterdam, over het feit of het voor hem wel rendabel zo'n duur beveiligingssysteem in te voeren. 29'53"

In de serie schrijvers over hun favoriete boek praten Jan Louter en Rob van Olm vanavond met de auteur Tim Krabbé, die Tranen der Acacia's van W.F. Hermans heeft gekozen. Hij twijfelde nog even tussen dit boek en De Avonden van Gerard Reve, maar het werd Tranen der Acacia's. 21'05"

NIEUWS
Continuïteit. 0'08"

Dit tweede uur boeken wordt drie maal onderbroken voor flitsen van de honkbalwedstrijd Porto Rico-Nederland die in het kader van de WK in Utrecht wordt gespeeld. Totaal + 4'40"

Verder het tweede deel - eerste deel werd 17 juni jl.l. uitgezonden - van de Nacht van het Hart, opgenomen 22 maart j.l. in Paradiso in Amsterdam. Een groot aantal dichters brachten daar amoureuze, scabreuze en erotische poëzie ten gehore.
In Boeken zijn te horen:
August Willemsen, J.P. Guépin, Fritzi Harmsen van der Beek, Beatrijs Ritsema, Nico Scheepmaker, dan Conny Brood, Jaap Bakker en Ivo de Wijs die vertalingen geven van Russische gedichten over het seksleven in de Sovjet-Unie in de 17e eeuw, verder Neeltje Maria Min, Theodoor Holman en A. Morriën. De dichters en dichteressen werden aangekondigd door Boudewijn Büch en Martin van Amerongen.

De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie