Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'19"

Deel 7 in de serie over het boekenvak over het goedkope afgeprijsde en het dure bibliofiele boek. Jan Louter en Rob van Olm praten met de kleinzoon van de oprichter van De Slegte en met de inkoper van De Slegte de heer Moerkerken. De Slegte verkoopt boeken die in de ramsj zijn gegaan. Verder een gesprek met Gerard van der Molen die een boekenstal op de markt heeft, een gesprek met Pandora en Pablo van Dijk van de bibliofiele uitgeverij Bébert en een gesprek met uitgever Ben Hosman zie op zij 'Private press' zelf bibliofiele uitgaven maakt. + 23'30"

In de serie schrijvers over hun favoriete boek praat Lejo Siepe met de auteur Cees Stip, die ook wel publiceerde onder het pseudoniem Trijntje Fop. Het favoriete boek van Cees Stip is de 'Max Havelaar' van Multatuli. 16'32"

Een inleiding van K.L.Poll, chef Cultureel Supplement NRC, over het door hemzelf geschreven gedicht Anna, een tragisch gedicht in drie bedrijven. De inleiding is in de vorm van een brief gegoten. 9'54"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Dan nu het gedicht Anna zelf, voorgedragen door K.L. Poll. De voordracht is aangekleed door regisseur Jan Ritsema en Jan Joris Lamers die het toneelbeeld verzorgde. De voorstelling vond plaats 15 juni j.l. in Paradiso in Amsterdam. 56'28"

De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie