Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma 2'17"

De serie over het boekenvak gaat vandaag over de consument. Koopt hij zijn boeken naar aanleiding van recensies? Jan Louter en Rob van Olm praten met Chris Westrate, een regelmatige boekenkoper.
Verder aandacht voor de ontwikkelingen in de grafische industrie. Een gesprek met drukker Piet Vonk over het zgn. Desk Top Publishing. Verder de literatuur-socioloog Hugo Verdaasdonk over het stimuleren van het leesgedrag en over de invloed van de computer. 28'

In de serie schrijvers over hun favoriete boek praat John Albert Jansen met de dichter Jan Eijkelboom. Zijn favoriete dichter is William Butler Yeats. De bundel 'Last Poems' van Yeats behoort tot de meeste favoriete literatuur van Eijkelboom. 21'50"

Trailer voor het Evenement van a.s. donderdag : een portret van de beeldend kunstenaar Henri de Wolf met daarin een interview met Belcampo. 0'30"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

In het tweede uur een portret van de Zeeuwse dichter J.C. van Schagen, die leefde van 1891 tot 1985, gemaakt door Lejo Siepe en John Albert Jansen. Aanleiding is het verschijnen van een driedelige reeks 'Archief Van Schagen' bij uitgeverij De Prom. Van Schagen's bijnaam
is Sjoe. Gesprekken met één van de samenstellers van een bloemlezing van het werk van Van Schagen, naast Rob Nieuwenhuys, K. Schippers; gesprek met Berend Wineke, samensteller van de eerste twee delen van het 'Archief Van Schagen ; en een gesprek met zijn vrouw.
De fragmenten werden gelezen door Chris Kijne.

De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie