Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma 2'10"

De serie het boekenvak gaat vanavond over de Nobelprijs en hoe de kansen voor Nederlandse auteurs liggen om ooit eens die prijs te ontvangen. Jan Louter praat hierover met Gerrit Borgers, lid van het bestuur van de vereniging voor letterkundigen. Verder een gesprek met Joost de Wit, directeur van de stichting voor vertalingen, over de toenemende belangstelling voor Nederlandse literatuur in het buitenland. 22'59"

In de serie schrijvers over hun favoriete boek vanavond Renate Dorrestein over haar favoriete auteur Kurt Vonnegut en met name over zijn boek 'Slapstick'. 26'32"

Verslag van de 4 x 100m. vrije slag voor dames tijdens de WK zwemmen in Madrid door NOS-verslaggever Walter Tiemissen. 2'

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Jan Louter en Rob van Olm interviewden de nu 84-jarige Berthold Fles, die bijna zijn leven lang als literair agent in Amerika heeft gewerkt. Hij behartigde vooral de belangen van de emigranten uit de jaren '30 en '40 die uit Duitsland kwamen. Hij kende dan ook mensen zoals de gebroeders Mann, Jung en Brecht. 16'41"

Wim Noordhoek maakte na afloop van de opnames voor het programma Het Evenement een interview met Louis Lehmann, dichter/archeoloog en componist, en met de Engelse dichteres Libby Houston. 32'19"

advertentie