Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'22"

Twee weken geleden werd de dichter Hendrik de Vries 90 jaar. Vanmiddag werd dat gevierd in Groningen. Tevens werd daar de 1e Hendrik de Vriesprijswinnaar bekend gemaakt door Burgemeester Staatsen van Groningen. De winnaar was Bert Schierbeek. Fragment uit de toespraak van de burgemeester + fragment uit het dankwoord van Bert Schierbeek. Met een fragment van Hendrik de Vries. 2'35"
Een reportage van Lejo Siepe.

A.s. zaterdag 13 september wordt de Nationale Bibliothekendag gevierd. Naar aanleiding van dit feest maar ook naar aanleiding van de forse bezuinigingen op het bibliotheekwezen praat Jan Louter met mevrouw Riesthuis, adjunct-directrice van het Nederlands Bibliotheek en Lectuurcentrum. 11'43"

In oktober verschijnt de nieuwe dichtbundel 'Zij het gehavend' van Cornelis Bastiaan Vaandrager bij de bibliofiele uitgeverij Bébert te Rotterdam. Vaandrager heeft ongeveer 10 jaar niets van zich laten horen. Jan Louter vraagt hem naar het hoe en waarom van zijn comeback? 11'30"

Vanavond de laatste aflevering van de serie over het boekenvak. Lejo Siepe praat met de graficus Dick Stolwijk over zijn werk als grafisch vormgever. 23'07"

NIEUWS
Continuïteit. 0'08"

In het tweede uur Boeken het interview dat Ad Fransen afgelopen zomer in New York maakte met Henk Hofland en de dichter-criticus Benno Barnard. Het gesprek gaat o.a. over het Amerikaans patriottisme . Verder brengen zij een bezoek aan de Intrepid, een vliegdekschip annex oorlogsmuseum. Aan het eind vraagt Ad Fronsen aan twee Amerikanen wat zij van het oorlogsmuseum vinden.

advertentie