Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'36"

Het eerste deel van het reisverslag dat Paul Aalbers en Boudewijn Buch maakten van hun reis naar Polynesië. Deel 1 : Tahiti.
Literaire rondzwervingen in de Stille Zuidzee, geïnspireerd door de boeken van ontdekkingsreizigers Cooke en Bougainville èn de Schotse romancier Robbert Louis Stevenson. Een gesprek met de antropoloog Bengt Daniëls. Fragmenten uit het boek van Bougainville gelezen door Anton IJdo.

NIEUWS
Continuïteit. 0'08"

Josepha Mendels heeft de Anna Bijnsprijs gewonnen. Ad Fransen feliciteert haar per telefoon in Parijs. Verder een gesprek van Ad Fransen met het jurylid Frida Balk-Smit Duyzentkunst. 9'

Een gesprek van Ad Fransen met Joost Zwagerman, die onlangs debuteerde met de roman 'De houdgreep' bij de Arbeiderspers in Amsterdam. 11'35"

A.s. zondag wordt er in De Balie in Amsterdam een avond rond de Poolse schrijver en filosoof Witold Gombrówicz georganiseerd. Van hem verscheen onlangs 'Het dagboek'. Aanleiding voor Ad Fransen om te gaan praten met Piet Meeuse, filosoof en redacteur van De Revisor, die zondag een lezing over Gombrówicz houdt. 6'04"

Een impressie van het veertigjarig jubileum van boekverkoper Ko van Leest. Een toespraak van Geert van Oorschot, en een gesprek met criticus Carel Peeters en Ko van leest zelf. Een reportage van Ad Fransen. 20'20"

Tussen de items live flitsen van de Europa Cup 3 wedstrijd FC Groningen Galway United. Verslaggever Arno Vermeulen.

De uitzending is deels gewist; het tweede uur is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie