Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

Ad Fransen praat met onze literair correspondent in België Herman Brusselmans over nieuwe boeken: zijn eigen en dat van Tom Lanoye. 4'l3"

Jeroen Koolbergen van uitg. Tabula heeft een aantal schrijver/dichters benaderd om toestemming te geven voor publicatie van hun werk in een bloemlezing waarvan de opbrengsten voor de kerk zouden zijn. De reacties zijn nu bij Tabula uitgegeven. Ad Fransen praat met uitgever Koolbergen en met een boze dichter Huub Oosterhuis. Titel : 'Dichter bij de mens'. 3'58"

De nu in het westen wonende DDR auteur Günter Kunert houdt op dit moment een aantal lezingen in Nederland. De germaniste en uit de DDR afkomstige Rosi Wiegmann houdt een interview met hem. 8'05"

De column van Martin Ros. Hij vertelt aan Ad Fransen wat de sensatie van de Frankfurter Buchmesse zal zijn en welke nieuwe boeken er verschijnen. 7'44"

A.s. vrijdag is er in de boekhandel De Verloren Tijd een avond over de Ierse zanger Van Morrison. Een aantal mensen waaronder de dichter Jan Eijkelboom praat daarover de poëzie van Van Morrison. Jan Louter praatte alvast hierover met Jan Eijkelboom. 6'58"

De schrijver Willem Wilmink ontvangt volgende week de Gouden Griffel voor zijn boek 'Waar het hart vol van is'. Tevens verschijnt bij Bert Bakker de bundel 'Verzamelde liedjes'. Naar aanleiding hiervan
praat Rob van Olm met Willem Wilmink. 11'14"

Tussen de items een aankondiging van de Boekenbeurs 'Het andere boek' op 4 en 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen. En een oproep aan de lezers om te reageren op twee boeken van A. Alberts en A.F.Th. van der Heijden.

NIEUWS
Cont. 0'08"

Het derde deel van het reisverslag van Boudewijn Büch en Paul Aalbers naar Polynesië. Deze week Hawaï en West-Samoa.


De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie