Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

De literaire correspondent uit de VS Hans Maarten van den Brink praat met Ad Fransen over nieuwtjes van het boekenfront in de VS. O.a. over de schrijver Salinger. 7'50"

Ad Fransen praat met Carolijn Visser tijdens de presentatie van haar boek 'Het einde van de regenboog' (uitg. Meulenhoff), over Costa Rica. 5'28"

Ad Fransen bezocht samen met Boudewijn Büch de Buchmesse in Frankfurt. Ze praten daar met Scott Rollins van de Stichting voor vertalingen en met de uitgevers Rob van Gennep en Theo Sontrop. 22'30"

Paul Aalbers praat met Martin Ros over de nieuwe boeken, met name die op de Buchmesse werden gepresenteerd. 5'53"

De column van Sal Sandeman over de 'gesproken boeken' die de Bijenkorf uitgeeft i.s.m. Maurits Rubinstein. Schrijvers lezen hun eigen werk voor. Volgens Sandeman kan je deze cassettes gratis krijgen in de blindenbibliotheek. Hij laat Karel van het Reve het bij Van Oorschot uitgegeven werk '2 Minuten stilte' voorlezen : 2 minuten stilte. 7'53"

NIEUWS
Algemene Beschouwingen : NOS-verslag + 4'

Cont. 0'12"

Vandaag het laatste deel van de serie over Polynesië. Paul Aalbers en Boudewijn Buch gaan op zoek naar het graf van de Schotse romancier Robert Louis Stevenson op Mount Vaea.
Teksten werden gelezen door Anton IJdo, Godfried van Run, Tessel Blok en Nevil Grey (Wereldomroep).

De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie