Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'18"

Literair correspondent uit Frankrijk Philip Freriks over nieuwe boeken in Frankrijk, kandidaten voor literaire prijzen en over het boek van Daniel Cohn-Bendit naar aanleiding van de door hem gemaakte t.v.-serie die de NOS binnenkort ook zal uitzenden. Een kort gesprek per telefoon van Philip met Daniël Cohn-Bendit. Ad Fransen sprak per telefoon met Philip Freriks. 9'10"

Ad Fransen praat per telefoon met de uitgever Julien Weverbergh die het literair tijdschrift BOK weer gaat uitgeven. Dit tijdschrift werd eerder in de jaren zestig uitgegeven. 6'20"

Importeur Van Ditmar houdt jaarlijks een tentoonstelling van het nieuwe aanbod Engelse en Amerikaanse pockets. Ad Fransen praat met Jan Kuijzer van Van Ditmar over de tentoonstelling en loopt vervolgens met Martin Ros over de tentoonstelling. 8'30"

Bij uitg. Joost Nijsen is een boek van Enno Endt verschenen over Herman Gorter. Endt was docent aan de Universiteit van Amsterdam, instituut Neerlandistiek. Daar stond hij ook bekend als Gorter-specialist. Rob van Olm sprak met Enno Endt. 11'06"

Pas verschenen is de bundel 'Een jaar boek' (uitg. Aramith), een bundel met Nederlandse recensies over het jaar 1985. Voor deze bundel schreef Aad Nuis het jaarlijks overzicht van de Nederlandse literatuur. Rob van Olm vroeg Aad Nuis naar het nut van zo'n jaarboek. 13'14"

NIEUWS
Cont. 0'10"

In dit tweede uur een live discussie onder leiding van Wim Kayzer over Amsterdam en de culturele boycot. De gemeente Amsterdam heeft een nota anti-apartheidsbeleid aangenomen en op grond daarvan had men de foto-expositie van W.F. Hermans in het Stedelijk Museum willen voorkomen. De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam heeft hierover vragen gesteld : Waarom hangen de foto's van W.F. Hermans, die op de zwarte lijst van de VN staat, in het Stedelijk.
Deelnemers aan de discussie zijn : Annemarie Grewel (raadslid PVDA Algemene zaken en Internationale contacten, K.L. Poll (literatuurredacteur NRC Handelsblad), Frans Kellendonk (schrijver en lid van de advies commissie Letteren) en Remco Campert (schrijver).


advertentie