Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'
Ad Fransen praat met de literair correspondent in België Herman Brusselmans.

Ad Fransen sprak met Jef Geeraerts tijdens de presentatie van zijn nieuwe misdaadroman 'Het sigmaplan', die bij boekhandel Scheltema in Amsterdam werd gepresenteerd.

In Rotterdam werd 'De terugkeer van Opoe Herfst' van Jan Oudenaarden gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan oud voetballer Coen Moulijn. Het boek gaat over het Rotterdams taalgebruik. Rob van Olm sprak met Jan Oudenaarden.

Op 20 oktober j.l. werd Hans Warren 65 jaar. Zijn uitgever Bert Bakker organiseerde voor die gelegenheid een feestje waar Ad Fransen met Hans Warren sprak.

De column van Martin Ros : welke nieuwe boeken zijn het lezen waard?

NIEUWS
Continuïteit

In het tweede uur Boeken een portret van de schrijfster/danseres/regisseuse Jacoba van Velde, die vorig jaar op 82-jarige leeftijd overleed. Dit portret werd gemaakt door Lejo Siepe. Met interviews met Tine van Buul, ex-directrice van uitg. Querido, waar van Velde haar boek 'De grote zaal' publiceerde; August Hans den Boef, literair-criticus; mevr. Brasser, achternicht van Jacoba van Velde; en een fragment uit een nog nooit eerder uitgezonden radio-interview met Jacoba van Velde. Fragmenten gelezen door Kiki Amsberg en presentatieteksten door Raymond Campfens.

advertentie