Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 13 december 1985, met om:

07.09 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.16 uur reportage van Max Sipkes over Bureau Slachtofferhulp.
07.29 uur reportage van Geert Jan Driessen over de acht miljoen gulden die in de loop der jaren zoek zijn geraakt door ambtelijke nalatigheid in de gemeente Maastricht.
07.40 uur memo door Cor Galis.
07.43 uur in rubriek 'Euroburo' ditmaal een reportage over de lezing van de opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten in Europa, de Amerikaanse generaal Bernard Rogers waarin hij spreekt over de ontwikkelingen van de moderne technologie voor de huidige confessionele wapens en de kernbewapening. Kolonel F.L. Cayaux geeft een reactie op de lezing van Rogers. Vervolgens een telefonische discussie van Philippe Scheltema en defensiedeskundige Rob de Wijk met de defensiespecialisten uit de Tweede Kamer, Klaas de Vries (PvdA) en Ton Frinking (CDA) en secretaris Mient Jan Faber van het IKV over de premisse dat Europa nu minder afhankelijk is van kernwapens door een verbetering van de confessionele bewapening.
08.12 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
08.16 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van André Roelofs, Paul Brill, Cees van Sweeden en Johan van Minnen o.l.v. Ronald van den Boogaard over de rol van de Europese Economische Gemeenschap (EEG) binnen Europa. Daarna een telefonische bijdrage van fotojournalist Jos Borsboom over Turkije en de vermeende verbeteringen van de mensenrechten.
08.47 uur memo door Cor Galis.
08.50 uur in rubriek 'De Vrijdag van' ditmaal een reportage van Stan van Houcke over VVD-politicus Molly Geertsema.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.