Het Gebouw

Blok 1 : 13.30-15.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 13.30-15.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 3 december 1985, met om:

13.34 uur memo door Cor Galis.
13.40 uur Ronald van den Boogaard in gesprek met Henk Kox van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) en milieuactivist Lucas Reijnders van Stichting Natuur en Milieu over de giframp in Bhopal een jaar na dato. De giframp die in 1984 plaatsvond in de Indiase stad Bhopal in de deelstaat Madhya Pradesh, eiste destijds duizenden levens ten gevolge van het vrijkomen van veertig ton methylisocyanaat uit een bestrijdingsmiddelenfabriek van Union Carbide.
14.07 uur in rubriek 'NL Buitenland' een interview van Michal Citroen met hoofdredacteur van het Britse maandblad Index on Censorship George Theiner. Het maandblad heeft als doel het beschermen van het grondrecht op vrijheid van meningsuiting.
14.26 uur memo door Cor Galis.
14.32 uur interview van Henk van Hoorn met de persvoorlichter van kuuroord Fontana in Nieuweschans en de hoofdredacteur van de Winschoter Courant George Vogelaar over de opening van het eerste kuuroord in Nederland.
14.40 uur telefonisch interview van Ronald van den Boogaard met de directeur van het ziekenfonds Spaarneland J. van de Griend over het tekort aan huisartsen tijdens de weekenddiensten.
14.46 uur interview van Peter van der Klugt met de voorzitter van het Openbaar Lichaam Rijnmond André van der Louw.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.