Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Cont. + trailer programma. 2'17"

Philip Freriks praat telefonisch met Ad Fransen over de volgende onderwerpen: nakaarten over de literaire prijzen; het weekblad Globe heeft een aantal schrijvers waaronder Marguerite Duras benaderd met de vraag of zij minister van cultuur willen worden. Met name Duras ging daar serieus op in; het nationale dictee waarvan de finale op t.v. wordt uitgezonden. Vele beroemdheden doen daar aan mee en maken vaak ook veel fouten; verder een tip: een warenhuis in Parijs organiseert een soort Boekenweek, waarbij veel schrijvers aanwezig zullen zijn. 7'50"

Ad Fransen praat met een aantal uitgevers en boekverkopers over hun prognoses voor het nieuwe jaar en een terugblik op 1986. Gesprekken met : Guus Schut, dir. Athenaeum boekhandel Amsterdam; Theo Sontrop, uitg. en dir. Arbeiderspers; Jos Knipscheer, uitg. In de Knipscheer ; Dick Gubbels, uitg. Veen; Paul Hogervorst, boekhandel Broese en Kemink, Utrecht; dhr. Malherbe, uitg. Malherbe. 34'20"

Ad Fransen praat met de kleine uitgever Joost Nijsen die hoofdredacteur van het vakblad voor het boekenvak, het Boekblad, wordt. 3'30"

De column van Sal Sandeman over de roddelliteratuur. 7'

NIEUWS
Cont.

Het tweede uur is gevuld met een documentaire van Lejo Siepe over erotiek in de literatuur. Lejo praat met: Ed Schilders, publicist en schrijver van het boekje 'De voorhuid van jezus en andere dichters'; Hellen Goudsmit, schrijfster van erotische verhalen; Hans van der Kamp, verzamelaar van erotische literatuur; conservator De Wolf van de 'Hel' van de Kon. bibliotheek in Den Haag (verzameling erotica); Niek Schors, schrijver van 'De memoires van een erotisch boekverkoper. Gedicht voorgedragen door Anton IJdo, teksten gelezen door Astrid Nauta.

Het eerste uur van deze uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie