Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Cont. + trailer programma. 2'

Ad Fransen praat per telefoon met onze literair correspondent uit België Herman Brusselmans. Herman heeft het o.a. over de onthulling, door Jeroen Brouwers, van de echte naam van de Belgische auteur Dirk van Babylon. Zijn echte naam is Peter van Breusegem. Brusselmans is het niet eens met de onthulling door Jeroen Brouwers. 9'06"
Ad Fransen praat per telefoon met de Belgische arts en auteur Dirk van Babylon/Peter van Breusegem. Hij legt uit waarom hij zo kwaad is over de onthulling van Jeroen Brouwers. Hij is biseksueel en arts. Dat kan in België nog wel eens verkeerd vallen. Tevens heeft hij een stichting tegen aids opgericht. 7'14"

De Limburgse boer Sjeng Schrijvers heeft een dagboek bijgehouden. Delen van dit dagboek zijn nu uitgegeven onder de titel 'Dagboek van een Boer' bij uitg. Coenen in Simpelveld. Ad Fransen sprak met Sjeng Schrijvers. 13'05"

Van Wim Kayzer verscheen onlangs de verhalenbundel 'Geen dag, geen nacht, maar ook geen schemering' bij uitg. Veen. Rob van Olm sprak met Wim Kayzer over zijn verhalenbundel. 16'34"

De column van Sal Sandeman. zijn motto deze week is: gedenk de doden terwijl ze nog leven, zoals bijv. Salvador Dali en Multatuli. 4'43"

NIEUWS
Cont.

In dit tweede uur heeft Ad Fransen een gesprek met de schrijfster Helen Knopper naar aanleiding van het verschijnen van haar autobiografie 'Met naam en toenaam', uitg. Coen Pranger. Zij vertelt o.a. waarom zij met haar moeder heeft gebroken.

advertentie