Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'15"

19 februari dit jaar is de honderdste sterfdag van Multatuli. Hugo Brandt Corstius zal een biografie over Multatuli schrijven, maar die laat nog even op zich wachten. In de Volkskrant verscheen vorig jaar een ingezonden brief van Wim van Boxtel uit Ravenstein in Brabant die schreef dat er in 1987 van zijn hand een biografie over Multatuli zou verschijnen. Veel journalisten twijfelen aan die mededeling. Ad Fransen zocht hem op maar kreeg het manuscript ook niet te zien. De vraag blijft dus nog steeds nep of werkelijkheid? 17'20"

Aafke Steenhuis, redactrice van de Groene Amsterdammer, bezocht de West-Duitse auteur Hans Magnus Enzensberger en maakte een vraaggesprek met hem. Enzensberger heeft een eigen uitgeverij 'De andere bibliotheek'. Uitgaven van die uitgeverij worden door Van Ditmar geïmporteerd. Vertalingen van het werk van Enzensberger zijn bij De Bezige Bij verschenen. 22'20"

De column van Martin Ros, deze keer over de Sovjet-Unie. Genoemde titels: Biografie van de anarchistische kozak Nestor Machno, geschreven door Alexandre Skirda; Les Affamé's van Miron Dolot, over de holocaust in de Oekraïne; de biografie van Maxim Gorki, geschreven door Henry Troyat.
Het Multatuli-boekje 'Multatuli onder vuur' verscheen bij de Sjaalmanpers. 7'55"

NIEUWS
Continuïteit

In dit tweede uur een reportage van Ad Fransen, die samen met de Limburgse schrijver Ton van Reen plekken uit Van Reen’s boek 'Het winterjaar' (uitg. Contact) bezocht. Zij bezoeken : het ouderlijk huis, het politieburo van Helden-Panningen, de kerk van Helden-Panningen en het kerkhof van Helden-Panningen waar Van Reen's vader begraven ligt. Ton van Reen vertelt verder over het ontstaan van 'Het Winterjaar', over het katholicisme en over De Peel.Het eerste uur van deze uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie