Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma 2'

Een echtpaar is in het bezit van enkele geschriften van Frederik van Eeden, zij willen die nu verkopen en hebben daarvoor Leo de Ruiter, redacteur van Paravisie, ingeschakeld. Ad Fransen sprak met Leo de Ruiter en met Harry Prick, conservator van het letterkundig museum die zich eens wat nader over die documenten heeft geïnformeerd. Leo de Ruiter wilde niet dat het met hem opgenomen gesprek werd uitgezonden en hij is er dus uitgeknipt.

Van de dichteres Neeltje Zoetje Jobse uit Zeeland is de bundel 'Buiten bereik van Lantarens'. Wim Brands sprak met haar over deze dichtbundel.

Bij uitgeverij Van Oorschot is het volledig dichtwerk van J.A. dèr Mouw verschenen. M. Fresco, filosoof en gepromoveerd op Dèr Mouw, is één van de bezorgers van dit volledig dichtwerk. Ad Fransen sprak met M. Fresco over Dèr Mouw en het volledige werk van hem.

De rubriek van Martin Ros over de volgende boeken: 'Vergeten boeken' van Ed. Schilders (Loeb), 'Particulier dagboek 1933' van Paul Leautaud' (AP) en verder noemde Ros van Leautaud: 'Journal litteraire (Mercure de France) en de fotobiografie (Artefact).

NIEUWS
Continuïteit

In dit tweede uur Boeken een programma gemaakt door Lejo Siepe over de in 1978 op 55 jarige leeftijd overleden schrijfster Sonja Witstein. Lejo sprak met Leo Mosheuvel - docent aan de Universiteit van Utrecht; Ton Harmsen - studie-assistent Ned. Faculteit letteren Leiden; W.J. Simons - uitgever in Amsterdam; woordvoerster van uitg. Van Nijgh en Ditmar.
Teksten werden gelezen door Anton IJdo en Germaine Groenier.

De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie