Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

In de bestrijding tegen Aids wil de interdepartementale werkgroep van WVC nu ook de literatuur betrekken. Rob van Olm sprak met mr. Blok, lid van de werkgroep, over de te nemen maatregelen. Schrijvers moeten bepaalde passages vermijden en condooms noemen. Een reactie hierop van Vic van de Reijt, redacteur bij Bert Bakker. 7'
(fake)

Vorige week was de Salon du Livre, de grootste Franse uitgeversbeurs, in het Grand-Palais in Parijs. Boudewijn Büch was daar aanwezig en sprak met de Nederlandse uitgever Emiel Brugman over de nieuwe trend; 9'50"

De Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts ontving vorige week de 3-jaarlijkse literatuurprijs van de Belgische provincie Brabant. Jan Louter ging naar de prijsuitreiking in Brussel en sprak met een jurylid Hugo Bousset en met Kristien Hemmerechts en haar uitgever Julien Weverbergh. De bekroonde roman van Kristien Hemmerechts 'Een zuil van zout' is verschenen bij uitgeverij H. 14'42"

Een gesprek van John Albert Jansen met Raymond Carver over de bloemlezing 'The best American short stories'. Ieder jaar komt deze bloemlezing uit onder eindredactie van een andere gastredacteur.
Dit jaar was dat Raymond Carver. 11'28"

De column van Sal Sandeman gaat over de uitreiking van de verzetsprijs aan Theun de Vries. De dichter Jan Kal leest het sonnet 'Dokter Zhivago en Boris Imago'. 5'47"

NIEUWS

In het tweede uur Boeken een portret gemaakt door Nico Slothouwer en John Albert Jansen over de in 1971 op 47-jarige leeftijd overleden dichter en kunsthistoricus Jan Emmens. Interviews met: dichter Jan Eijkelboom, Dirkje Kuik en Peter Hegt, wetenschappelijk medewerker aan de kunsthistorische faculteit in Amsterdam en samensteller van het verzameld werk van Jan Emmens. Dit verzameld werk is in 4 delen verschenen bij Uitgeverij Van Oorschot.

advertentie