Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'15"

Een gesprek van Jan Louter met Peter Kouwenberg, die debuteerde met de novelle 'Glasgerinkel' bij uitg. Kwadraat. 12'16"

Een gesprek van Jan Louter met Olga Rodenko, de zuster van Paul Rodenko, over haar nieuwe roman 'Oversteken', verschenen bij uitgeverij Meulenhoff. 10'23"

Gedicht 'Het gebed van Jan de Lichte' uit de cyclus 'Jan de Lichte' van Hugo Claus, voorgedragen door Guido Lauwaert. 2'09"

Een gesprek van Rob van Olm met de Belgische beeldend kunstenaar Roel d'Haeze en met de Belgische akteur/schrijver Guido Lauwaert. Roel d'Haeze heeft een standbeeld van de romanfiguur Jan de Lichte van Louis Paul Boon gemaakt. Hij wilde dit op de markt van Aalst geplaatst zien. Aalst wil dat niet en het beeld komt nu in het beeldenpark Middelheim bij Antwerpen. Op weg daarheen zal het beeld één dag in Velzeke, het geboortedorp van Jan de Lichte, bij Aalst neergezet worden en dan zal er een feest worden georganiseerd op 20 april a.s. 10'51"

Een gesprek van Jan Louter met Koos Teeuwkens over zijn verhalenbundel 'De Vuurdoop', verschenen in de Sonde-reeks van de Rotterdamse Kunststichting. Debuut. 6'57 "

De column van Sal Sandeman over het bezoek aan de tentoonstelling over Oskar Schlemmer in het Stedelijk Museum. 3'30"

NIEUWS
Continuïteit

In dit tweede uur Boeken een live gesprek vanuit Eik en Linde tussen Karel van het Reve, Hugo Brandt Corstius, Tom Lanoye en Paul Aalbers. Onderwerpen o.a.: De berging van de 'Herald of Free Enterprise' wel of niet uitzenden; Multatuli en Hermans’ aantekeningen bij de Max Havelaar.

advertentie