Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer. 2'

De Surinaamse schrijver/psycholoog Julian With, heeft in zijn boek 'Zwart racisme' bestaat niet' de Surinaamse schrijfster Astrid Roemer zeer persoonlijk beledigd. Zij heeft nu een kort geding tegen hem aangespannen. Ad Fransen praatte per telefoon met Julian With en met de advocate van Astrid Roemer, Gabi van Driem. 9'51"

De in Groningen wonende Turkse auteur Fehmi Özgök heeft een boek geschreven met 6 verhalen en 25 gedichten over zijn ervaringen in de Nederlandse samenleving. Het boek zal binnenkort bij de Groningse uitgever Klaas Staal verschijnen. Lejo Siepe sprak met Fehmi Özgök. 6'49"

Na lang stilzwijgen is pas geleden bij Querido het nieuwe boek van Doeschka Meijsing verschenen 'Beer en Jager'. Wim Brands sprak met haar over het feit of het boek nu wel of geen kinderboek is. 13'

Rob van Olm sprak met Ivan Wolffers naar aanleiding van het verschijnen van het derde deel van zijn trilogie bij uitgeverij Contact. Deel 1 (1982) 'Het zout van de dode zee', deel 2 (1984) 'De vier rivieren van het paradijs', deel 3 (1987) Het laatste eiland'. 11'58'

De column van Sal Sandeman over het spoorboekje. 4'42"

NIEUWS
Continuïteit

Dit tweede uur is geheel gewijd aan een portret van de schrijver/diplomaat F.C. Terborgh (1902-1981, gemaakt door Jan Louter.
Jan Louter sprak met : de schrijver/journalist Jan Brokken, die in 1976 een week bij Terborgh in Portugal logeerde i.v.m. een artikel voor de HP; Frans Boenders, programmamaker bij de BRT, bezocht Terborgh in 1975 in Portugal; Lieuwe Hoornstra, psychoanalyticus, vriend van Terborgh.
Werk van Terborgh : 'Verhalen'-Ath.Polak & Van Gennep
Verzameld Werk- De Bezige Bij (verzorgd door H.C. ten Berge)
'Het gezicht van Penafiel', 'Slauerhoff, herinneringen en brieven','De Turkenoorlog', dit laatste boek verschijnt binnenkort weer in pocketuitgave bij de Bezige Bij. Het andere werk is nauwelijks meer
verkrijgbaar.
Fragmenten werden gelezen door Raymond Campfens. Teksten door Astrid Nauta.


Het eerste uur van deze uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie