Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

Afgelopen week werd in De Burcht in leiden gediscussieerd over de nominaties voor de AKO-prijs. Wim Brands sprak met twee deelnemers, de directeur van AKO, dhr. Kleingeld, en met Peter Andriesse, een auteur die niet tot de genomineerden behoorde. 11'35"

Een interview van Ad Fransen met Ed Schilders over zijn boek 'Vergeten boeken' (uitg. Loeb). Een bundeling van artikelen over de stiefkinderen van de wereldliteratuur. 17'24"

Een gesprek van Rob van Olm met de cartoonist Peter van Straaten. Peter van Straaten heeft samen met Simon Carmiggelt het boek 'het literaire leven' gemaakt (uitg. De Arbeiderspers). 14'16"

Een gesprek van Ad Fransen met Rob Schrama, coördinator van '5 Mei Amsterdam schrijft'. Er wordt een oproep gedaan om een teksten of gedichten met betrekking tot de vijfde mei te schrijven. Op diverse plekken waaronder het Vondelpark kunnen de teksten dan worden voorgedragen. (Telefonisch opgenomen) 2'55"

NIEUWS
Continuïteit

In dit tweede uur een gesprek van Jan Louter en Rob van Olm met de conservator van Het Letterkundig Museum in Den Haag, Harry Prick. Het gesprek gaat hoofdzakelijk over de grote liefde van Harry Prick, Lodewijk van Deyssel. Het is de bedoeling dat Harry Prick ooit nog eens een biografie over Lodewijk van Deyssel zal schrijven.

Het eerste uur van deze uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie