Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:
Krijgt Hugo Brandt Corstius alsnog de P.C. Hooftprijs? Ad Fransen belde kort met de voorzitter van de Stichting die nu de literaire prijzen uitreikt, prof. Sem Dresden. 2'

In het Letterkundig Museum werd de tentoonstelling 'Waar 't Hart vol van is', over Maarten 't Hart, geopend. Jan Louter was in Den Haag aanwezig en nam de openingstekst op die Maarten Biesheuvel uitsprak als vriend van 't Hart. Daarna ging Jan Louter met Maarten 't Hart dat deel van de tentoonstelling bezoeken over zijn jeugd.

De column van Jan Zandbergen over België. 3'

Een deel van de toespraak die Kas Deprez hield over de taalintegratie tussen het Vlaams en het Nederlands.

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Maarten Biesheuvel en werd gisteren gepresenteerd. Jan Louter sprak kort met Biesheuvel over 'Een overtollig mens'.

Gisteren werd de halfjaarlijkse beurs Vers voor de Pers gehouden in het Amsterdamse Muziektheater, waar de uitgevers hun nieuwe
aanbiedingen presenteren. Jan Louter en Ad Fransen waren daarbij aanwezig en spraken met Dick Gubbels van uitg. Veen, Oscar Timmers van uitg. De Bezige Bij en met Theo Sontrop van de AP.

Martin Ros was ook op vers voor de Pers en signaleerde daar een aantal nieuwe boeken waaronder die van Boudewijn van Houten 'Au-pair', uitg. Tor.


De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie