Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 14 februari 1986, met om:

07.09 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn. Is vervallen.
07.15 uur reportage van Karen de Bok over het PvdA-partijcongres dat van 13 tot en met 15 februari in Amsterdam wordt gehouden.
07.23 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met Ad de Beer, voorzitter van de Partij voor Socialisme en Ontwapening (PSO) en met voormalig fractievoorzitter Fred van der Spek van de PSP over een kort geding dat is aangespannen door een studentenorganisatie. Het allang bestaande PSO, het Progressief Studenten Overleg, een fractie in de Universiteitsraad van Utrecht heeft tegen de Partij voor Socialisme en Ontwapening een kort geding aangespannen. De Partij voor Socialisme en Ontwapening verloor het kort geding en zag zich genoodzaakt een andere afkorting te gebruiken. Dit werd PvSO.
07.28 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met de voorzitter van de Koninklijk Nederlands Ondernemersverbond (KNOV) J.A. Oosterhoff over zijn organisatie en over bv’s.
07.38 uur memo door Cor Galis.
07.44 uur in rubriek 'Euroburo' zijn Philippe Scheltema en Rob de Wijk in gesprek met hoogleraar oorlogsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht Peter Volten over de ontmanteling van Russische SS20-kernraketten.
08.12 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
08.15 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Emile Fallaux, Wim Jansen en Kees Schaepman o.l.v. Ronald van den Boogaard met Ton van der Graaf over de toestand in Oeganda. Vervolgens een telefonisch interview met PvdA-Tweede Kamerlid Henk Knol over de relatie tussen minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eegje Schoo en Suriname. Schoo besloot in december 1982 de ontwikkelingshulp aan Suriname op te schorten, nadat 15 tegenstanders van het bewind-Bouterse in de nacht van 8 op 9 december waren vermoord. Tot besluit een telefonisch interview met journalist Paul Brill over Amnesty International en de schending van de mensenrechten in Nicaragua.
08.43 uur belmemo door Cor Galis. Ger Jochems belt in opdracht van Cor Galis met iemand of een instantie over 'vechtpakken'.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.