Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 28 februari 1986, met om:

07.09 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.15 uur reportage over pasjes in de gemeente Geldrop. Aansluitend een telefonisch interview van Henk van Hoorn met Joop van der Glas van de Bouw- en Houtbond FNV.
07.25 uur telefonisch interview van Ger Jochems met NOS Or-lid Ruud Leyendekker en NOS-voorzitter Pieter van Dijke over de ophef dat het NOS-bestuur zichzelf een salarisverhoging geeft.
07.34 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met Fred van der Spek over het kort geding in de zaak PSO. Het allang bestaande PSO, het Progressief Studenten Overleg, een fractie in de Universiteitsraad van Utrecht heeft tegen de Partij voor Socialisme en Ontwapening een kort geding aangespannen. De Partij voor Socialisme en Ontwapening verloor het kort geding en zag zich genoodzaakt een andere afkorting te gebruiken. Dit werd PvSO.
07.43 uur memo door Cor Galis.
07.46 uur in rubriek 'Euroburo' bespreken Philippe Scheltema en Rob de Wijk telefonisch het plaatsingsverdrag van de kruisraketten in Nederland met PvdA-Tweede Kamerlid Klaas de Vries en VVD-Tweede Kamerlid Joris Voorhoeve.
08.13 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
08.16 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Paul Brill, Philippe Scheltema en André Roelofs o.l.v. Ronald van den Boogaard telefonisch met econoom Louis Emmerij over het partijcongres in de Sovjet-Unie. Vervolgens over Zuid-Korea met gast en Oost-Europadeskundige André Gerrits.
08.44 uur memo door Cor Galis.
08.47 uur reportage van Jolanda Weyers over de boycot van de single Jeanny van de Oostenrijkse zanger Falco. Het nummer wordt als omstreden gezien omdat het vertelt over de ontvoering van een meisje, vanuit het standpunt van de kennelijk door seksuele motieven gedreven ontvoerder. Hoewel sommige radiostations het nummer niet willen draaien, onder wie Frits Spits, werd het een nummer 1-hit in onder meer Nederland.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie