Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 28 maart 1986, met om:

07.10 uur telefonisch debat van Henk van Hoorn met burgemeester Reinier Scheeres van Schiedam, voorzitter Albert Edman van de ondernemingsraad van Wilton-Fijenoord en VVD-Tweede Kamerlid Huub Jacobse over de uitkomst van het rapport Goudswaard, waarin geadviseerd wordt dat het de Schiedamse werf Wilton-Fijenoord verboden moet worden zelfstandig marineorders in het buitenland te verwerven. En daarom meer een gezamenlijk acquisitiebeleid zou moeten voeren met de twee andere marinewerven, RDM in Rotterdam en De Schelde in Vlissingen.
07.34 uur reportage van Jan Chris de Boer over de WAO-perikelen.
07.45 uur memo door Cor Galis.
07.48 uur in rubriek 'Euroburo' Rob de Wijk in gesprek met Jan Geert Siccama, wetenschappelijk medewerker van Instituut Clingendael in Den Haag.
08.15 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Paul Brill, Martin van Amerongen, André Haakmat en Wim Jansen o.l.v. Jan Haasbroek over de internationaal in opspraak geraakte Oostenrijkse presidentskandidaat en voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kurt Waldheim. Hij zou in zijn recente biografie hebben gelogen over zijn tijd als verbindingsofficier van de Duitse Wehrmacht op de Balkan.
Daarna bespreken de heren van het panel de ontmanteling van een cocaïnelijn met Suriname. Op 24 maart arresteerde de Amerikaanse justitie tijdens een undercoveractie van de Drug Enforcement Administration (DEA) op een jacht in Miami Etienne Boerenveen, de rechterhand van Bouterse. Boerenveen probeerde een drugslijn vanuit Paramaribo naar Nederland op te zetten.
08.48 uur memo door Cor Galis.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.