Passages Passanten

antiquariaten in Londen en Wales

Passages Passanten

antiquariaten in Londen en Wales

Wekelijkse culturele documentaire, met een verslag van een reis langs antiquariaten in Londen en Wales. Jan Louter ging mee met deze boekenreis. Ook antiquaar Putman ging mee, hij ging op zoek naar 'The autobiography of a boy' uit 1894. Jan Louter bezocht met het gezelschap de boekenbeurs in het Russellhotel in Londen, het dorpje Hay-on-wye (Wales) waar de grootste collectie 2ehands boeken te vinden is en een aantal antiquariaten in Londen. Hij sprak met Heske Kannegieter, organisator van de reis en bekend van de boekenbeurs op het Zuiderkerkhof in Amsterdam. En verder met antiquaar Putman, Hans v.d. Kamp (antiquariaat Minerva) en met enkele deelnemers aan de reis.

Wekelijkse culturele documentaire, met een portret van schrijver Evelyn Waugh. Aanleiding is het binnenkort verschijnen van de vertaling van zijn satirische roman 'Scoop' bij Bert Bakker.
Programmamaker John Albert Jansen sprak met de vertaler van 'Scoop' Bas Heijne, met de recensent van Vrij Nederland Anthony Paul en met William Boyd, die het scenario voor de film 'Scoop' schreef.
Verder historische opnamen van de BBC: een interview met Evelyn Waugh uit de jaren '60.

advertentie