Boom Boom

Toer

Boom Boom

Toer

Bomen aaien? Knuffelen zelfs? Dat kun je maar beter wel doen bij deze bomen. Op iedere aanraking reageren de bomen, met hun eigen geluid. Hoe intenser de aanraking, hoe luider of dieper het geluid is. Als een elektronisch orkest komt het bos tot leven: de bomen zijn het instrument en jij bent de componist.

Toer

Toer is het ontwerpbureau van Castor Bours en Wouter Widdershoven. Castor heeft een achtergrond in kunst en design (Design Academy Eindhoven alumnus, Living Department), Wouter heeft een achtergrond in interactief ontwerp (Industrial Design TU/e alumnus) en communicatie design. Ze werken sinds 2007 samen aan exploratieve ontwerpprojecten. Toer's passie is het exploreren van de grenzen op het gebied van product en ruimtelijke vormgeving.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Stargaze is ontstaan uit de behoefte van musici verschillende soorten muziek binnen één ensemble te spelen, in kleine of grotere bezetting. Wij spraken met André de Ridder, een van de oprichters van Stargaze en zakelijk leider, en luisteren naar twee delen uit Music for Heart and Breath van Richard Reed Perry. Met Lonnie Holley, een 64-jarige kunstenaar uit Atlanta Georgia, jutten we op het strand en speelt hij een sessie. Al dertig jaar lang maakt hij kunst van verzamelde objecten, een soort museum van de Afro-Amerikaanse gemeenschap om hem heen. Verder luisteren we naar Dans Dans, Nick Mulvey, St Paul and the Broken Bones, en Melanie de Biasio.