Ongehoord

Sagensafari Willem de Ridder

Ongehoord

Sagensafari Willem de Ridder

Een verslag van een reis per cassette. Meesterverteller Willem de Ridder vervaardigde voor de provinciale VVV van Overijssel de zogeheten Sagensafari. Een geluidscassette waarop de Ridder sagen uit de Nederlandse Achterhoek en het daarop aansluitende Duitse grondgebied verteld. Maar tevens geeft de cassette inlichtingen over de te volgen route. De deelnemer aan deze Sagensafari wordt ondergebracht in een door de Ridder uitgezocht hotel.

Peter Flik op sagensafari in Gelderland. Aan de hand van een door verteller Willem de Ridder op cassette ingesproken reisbeschrijving maakt Flik een reis door de Achterhoek.
Uitgebreide beschrijving
00:01:01 Aankondiging door omroeper Anton de Goede. Muziek.
00:02:01 Peter Flik onderweg naar hotel 'Onland' in Gelderland. Hij beschrijft zijn hotelkamer.
00:09:08 Flik luistert in de auto naar de cassette met instructies voor de 'safari'. Hij beschrijft het vennengebied even over de grens waar hij naar toe werd geleid; daarna gaat de reis naar een kerk.
00:18:05 De tweede dag. Flik krijgt een nieuw cassettebandje in het hotel. Willem de Ridder vertelt een macaber verhaal over de plaats waar het hotel staat. Hij komt aan bij een kloosterkerk waar de reiziger volgens de cassette dient te 'contempleren'.
00:36:42 Flik vervolgt de sagensafari. Hij inspecteert de door hotel Onland meegegeven picknickmand en leest een door reizigers die hem voorgingen geschreven brief. Flik krijgt de instructie een brief aan na hem komende reizigers te schrijven. Flik is bij een hunebed beland en volgt de instructie zijn voeten te wassen in een beekje.
00:48:06 Flik volgt de aanwijzing zich naar een burcht van Karel de Grote te begeven.
00:51:40 Flik raadt de luisteraars aan de reis zelf te maken. Muziek. Afkondiging.
00:54:31 Einde.

advertentie