Nooit Meer Slapen

Met o.a. Diederik Smit, Werner Herzog en Maartje Wortel

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Diederik Smit, Werner Herzog en Maartje Wortel

Diederik Smit studeerde Nederlands aan de Universiteit Antwerpen. Toen hij in 2009 het Groninger 'Studenten Cabaret Festival won', stopte hij met studeren. En ging hij schrijven voor 'De Speld'; het satirische online nieuwsmagazine dat met verzonnen berichten de gemakzuchtige mechanismes in de journalistiek blootlegt. Ester Naomi Perquin spreekt met Diederik Smit. En verder aandacht voor de nieuwe film van de Duitse filmmaker Werner Herzog. Ook spreken we schrijfster Maartje Wortel over het ploselinge verschijnen van haar nieuwe boek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Themaweek journalistiek: cabaretier en schrijver Diederik Smit

vanaf 00:00:10

Diederik Smit studeerde Nederlands aan de Universiteit Antwerpen. Toen hij in 2009 het 'Groninger Studenten Cabaret Festival' won, stopte hij met studeren. En ging hij schrijven voor 'De Speld'; het satirische online nieuwsmagazine dat met verzonnen berichten de gemakzuchtige mechanismes in de journalistiek blootlegt. Ester Naomi Perquin spreekt met Diederik Smit.

Werner Herzog verkent de digitale wereld in Lo And Behold

vanaf 00:42:38

De Duitse filmmaker Werner Herzog beschrijft in zijn film 'Lo and Behold' het internet als een ecosysteem. Wat is de impact ervan op ons bestaan? Wat is het internet überhaupt? Een essay van Matthijs Deen over Herzog's film.

Open Kaart: schrijfster Maartje Wortel

vanaf 00:57:03

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Met in deze uitzending: schrijfster Maartje Wortel over haar nieuwe boek 'Goudvissen en Beton'.

Julieta, de nieuwe film van Pedro Almodóvar

vanaf 01:15:20

De Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar maakte alom geprezen films zoals 'Todo Sobre Mi Madre', 'Volver', en 'La Piel Que Habito'. Luuk Heezen polst de reacties van het pubiek op Almodóvar’s nieuwste film: 'Julieta'.