steun vpro

De bijzondere smaken van chef-kok Ferran Adrià

De bijzondere smaken van chef-kok Ferran Adrià

Chef-kok Ferran Adrià noemt zichzelf ook wel de Picasso van de keuken. Zijn restaurant, El Bulli, kreeg dan ook niet voor niets drie Michelinsterren. Op 18 maart komt hij naar Nederland naar aanleiding van de tentoonstelling 'Ferran Adrià: Notes on Creativity' die vanaf morgen in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht, te zien zal zijn. Verslaggever Elianne Meijer deed verslag van het werk van de bijzondere chef.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Robert Vuijsje is journalist en schrijver. In 2008 debuteerde hij met de roman 'Alleen maar nette mensen'. Dit boek, over een joodse jongen uit goede kringen met een passie voor donkere vrouwen, deed veel stof opwaaien. Vier jaar later volgde zijn tweede boek 'Beste vriend', een roman over roem als religie, het vaderschap en relaties. Voor de Volkskrant onderzoekt hij wekelijks welke rol afkomst speelt in Nederland. Deze interviews vormen de basis voor het boek 'Kaaskoppen: De Nederlander van nu'. Pieter van der Wielen spreekt met Robert Vuijsje. Verder zijn we in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht naar aanleiding van 'Ferran Adrià: Notes on Creativity': een tentoonstelling die gewijd is aan de chef-kok van sterrenrestaurant El Bulli. En Abdelkader Benali is te gast om te vertellen over de tweedelige serie 'Binnen bij het Boekenbal', waarin hij de kijker meeneemt achter de coulissen van Nederlands bekendste feestje.