steun vpro

Maurice Dekkers' nieuwe documentaire: Ants on a Shrimp

Maurice Dekkers' nieuwe documentaire: Ants on a Shrimp

Mieren op een rauwe garnaal, het is een van de signatuurgerechten van de Macedonisch-Deense chef René Redzeppi. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen behoort tot de allerbeste van de wereld. Televisiemaker Maurice Dekkers, bekend van het programma 'Keuringsdienst van Waarde' mocht Redzeppi voor zijn eerste documentaire volgen. Dekkers toont in zijn film ‘Ants on a Shrimp' vooral de weinig glamoreuze worsteling van het creatieve proces. Emmie Kollau sprak de maker.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Eelco Bosch van Rosenthal studeerde Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor de NOS werkte hij achtereenvolgens als buitenlandredacteur, verslaggever en correspondent in de Verenigde Staten. In Droomland Amerika, vanaf 11 september te zien op NPO2, reist hij door het land dat Obama achterlaat aan zijn opvolger. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Eelco Bosch van Rosenthal. In het tweede uur aandacht voor de documentaire 'Ants On A Shrimp' van Maurice Dekkers, over René Redzeppi's toprestaurant Noma. En klarinettist en saxofonist David Kweksilber komt vertellen over zijn big band.