Woord

Woord

Scheveningen, vergane glorie
Hoe de Nederlandse adel overleeft
Johnny Lion, vergeten zanger

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Scheveningen, vergane glorie

vanaf 00:02:13

Opgedoekte fabrieken, circussen in nood, artiesten met hoogtepunten ver achter zich, verwaarloosde grandeur en ingevroren adellijk zaad. In Woord en op woord.nl: ode aan de vergane glorie. Met in het eerste uur: is Scheveningen niet meer wat het was.

Hoe de Nederlandse adel overleeft

vanaf 01:02:11

Opgedoekte fabrieken, circussen in nood, artiesten met hoogtepunten ver achter zich, verwaarloosde grandeur en ingevroren adellijk zaad. In Woord en op woord.nl: ode aan de vergane glorie. In het tweede uur probeert de Nederlandse adel te overleven met campings op landgoederen en het invriezen van zaad.

Johnny Lion, vergeten zanger

vanaf 02:02:12

Opgedoekte fabrieken, circussen in nood, artiesten met hoogtepunten ver achter zich, verwaarloosde grandeur en ingevroren adellijk zaad. In Woord en op woord.nl: ode aan de vergane glorie. In het derde uur komt er een jeugddroom van Martin Šimek uit: hij mag zanger Johnny Lion interviewen.

De vergane glorie van het hoorspel

vanaf 03:02:11

Opgedoekte fabrieken, circussen in nood, artiesten met hoogtepunten ver achter zich, verwaarloosde grandeur en ingevroren adellijk zaad. In Woord en op woord.nl: ode aan de vergane glorie.In het vierde uur worden er herinneringen opgehaald aan het Paleis voor de Volksvlijt dat in 1929 volledig afbrandde en vergaat de glorie van het hoorspel.

Dubbelganger leeft in nachtmerrie

vanaf 04:03:28

Opgedoekte fabrieken, circussen in nood, artiesten met hoogtepunten ver achter zich, verwaarloosde grandeur en ingevroren adellijk zaad. In Woord en op woord.nl: ode aan de vergane glorie.In het laatste uur zenden we een gloednieuw radioverhaal uit – De Dubbelganger – speciaal gemaakt voor Woord, komt Armand voorbij en zijn we stille getuigen van de resten van een huwelijk.Foto: Jan Postma.

advertentie