Woord

Woord

Uw gedachten dwalen af, in de verte klinkt straatgeluid en plots staat u poedeltje naakt in het bos. Vannacht in Woord is het thema DROOM. Jongensdromen, radiodromen, nachtmerries, dagmerries, illusies en fantasieën. Frank Jochemsen droomt een nachtje niet en presenteert u Woord. Tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk de hele week op woord.

Tussen 2 en 3: neemt Bente Hamel u mee in een radiodroom, zorgt Jan Donkers voor een nachtmerrie, komt de droom van een bioloog uit en lukt het Rasti Rostelli niet om Bart Chabot te hypnotiseren.

Tussen 3 en 4: droom weg bij het hoorspel ‘De droom van een belachelijk mens’ van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski. Prachtig vertolkt door Hans Dagelet.

Tussen 4 en 5: wordt weer wakker voor de wetenschap achter dromen met Douwe Draaisma, hoogleraar in de psychologie.

Tussen 5 en 6: komt een droom van V.C. Vlissingen uit: spelen in de eerste divisie. En in Bergeijk komt de jongensdroom van Theo van Deursen uit: op een pony van de hoogste glijbaan van de wereld afroetsjen.

Tussen 6 en 7: gaat Plots over dromen, bouwt een natuurkunde-leraar in zijn garage aan een sterrenschip en kunt u luisteren naar de een-na-laatste aflevering van onze nieuwe serie Achterland. Ditmaal over de vredestoren Eben Ezer.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Radiodroom, nachtmerrie, vogeldroom en hypnose

vanaf 00:02:07

Uw gedachten dwalen af, in de verte klinkt straatgeluid en plots staat u poedeltje naakt in het bos. Vannacht in Woord is het thema DROOM. Jongensdromen, radiodromen, nachtmerries, dagmerries, illusies en fantasieën. Frank Jochemsen droomt een nachtje niet en presenteert u Woord.Tussen 2 en 3: neemt Bente Hamel u mee in een radiodroom, zorgt Jan Donkers voor een nachtmerrie, komt de droom van een bioloog uit en lukt het Rasti Rostelli niet om Bart Chabot te hypnotiseren.

De droom van een belachelijk mens

vanaf 01:01:56

Uw gedachten dwalen af, in de verte klinkt straatgeluid en plots staat u poedeltje naakt in het bos. Vannacht in Woord is het thema DROOM. Jongensdromen, radiodromen, nachtmerries, dagmerries, illusies en fantasieën. Frank Jochemsen droomt een nachtje niet en presenteert u Woord.Tussen 3 en 4: droom weg bij het hoorspel ‘De droom van een belachelijk mens’ van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski. Prachtig vertolkt door Hans Dagelet.

De wetenschap achter dromen

vanaf 02:02:09

Uw gedachten dwalen af, in de verte klinkt straatgeluid en plots staat u poedeltje naakt in het bos. Vannacht in Woord is het thema DROOM. Jongensdromen, radiodromen, nachtmerries, dagmerries, illusies en fantasieën. Frank Jochemsen droomt een nachtje niet en presenteert u Woord.Tussen 4 en 5: wordt weer wakker voor de wetenschap achter dromen met Douwe Draaisma, hoogleraar in de psychologie.

Jongensdromen

vanaf 03:02:01

Uw gedachten dwalen af, in de verte klinkt straatgeluid en plots staat u poedeltje naakt in het bos. Vannacht in Woord is het thema DROOM. Jongensdromen, radiodromen, nachtmerries, dagmerries, illusies en fantasieën. Frank Jochemsen droomt een nachtje niet en presenteert u Woord.Tussen 5 en 6: komt een droom van V.C. Vlissingen uit: spelen in de eerste divisie. En in Bergeijk komt de jongensdroom van Theo van Deursen uit: op een pony van de hoogste glijbaan van de wereld afroetsjen.

Dagmerrie, sterrenschip en Achterland

vanaf 04:03:27

Uw gedachten dwalen af, in de verte klinkt straatgeluid en plots staat u poedeltje naakt in het bos. Vannacht in Woord is het thema DROOM. Jongensdromen, radiodromen, nachtmerries, dagmerries, illusies en fantasieën. Frank Jochemsen droomt een nachtje niet en presenteert u Woord.Tussen 6 en 7: gaat Plots over dromen, bouwt een natuurkunde-leraar in zijn garage aan een sterrenschip en kunt u luisteren naar de een-na-laatste aflevering van onze nieuwe serie Achterland. Ditmaal over de vredestoren Eben Ezer.

advertentie