OVT

OVT

NIOD, de komende en de gaande directeur, de column van John Jansen van Galen en een uur lang met Emmy Verhey

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het NIOD, verleden en heden, de oude en de nieuwe directeur

vanaf PT-2M-50S

Oud en nieuw bij het NIODHet begon in 1945 als het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, als het Instituut van Loe de Jong, de geschiedschrijver die Nederland zijn oorlogsbeeld schonk. Tegenwoordig heet het voluit: Het Instituut voor Oorlogs- Holocaust en Genocidestudies. En niet alleen de Tweede Wereldoorlog, maar oorlog en verwerking ervan als zodanig en nog veel meer is tegenwoordig haar werkterrein. Vlak voor het eind van 2015 werd bekend dat dit NIOD in de persoon van historicus Frank van Vree een nieuwe directeur krijgt.Dat de huidige directeur Marjan Schwegman, dit jaar vertrekt, was al langer bekend. Zij gaat, voor zover we weten, genieten van haar welverdiende pensioen. Aanstaande zondag blikken de komende en gaande directeur vooruit en achteruit.

OVT 3 januari 2016, 10.00-11.00, 1e uur

vanaf 00:00:04

De oude en de nieuwe directeur van het NIOD aan het woord.

OVT 3 januari 2016, 11.00-12.00, 2e uur

vanaf 00:55:40

Een uur lang een gesprek met Emmy Verhey, Ze is een van Nederlands meest succesvolle violisten op het internationale podium ooit, Emmy Verhey. Afgelopen november hield ze haar afscheidstournee, want ze stopt met optreden.Aanstaande zondag een uur met Emmy Verhey. Over haar uitzonderlijk leven als wonderkind, vanaf de jaren zestig tot heden. Een terugblik op haar eigen levensverhaal, met vanzelfsprekend veel fragmenten.

Emmy Verhey, over haar leven en werken, 11.05

vanaf 00:56:04

Ze is een van Nederlands meest succesvolle violisten op het internationale podium ooit, Emmy Verhey. Afgelopen november hield ze haar afscheidstournee, want ze stopt met optreden.Vandaag een uur met Emmy Verhey. Over haar uitzonderlijk leven als wonderkind, vanaf de jaren zestig tot heden. Een terugblik op haar eigen levensverhaal, met vanzelfsprekend veel fragmenten.

advertentie