Woord

De eerste keer

Woord

De eerste keer

De eerste zoen, de eerste Europeaan, de eerste vrouwelijke hoogleraar en de eerste bevalling op de radio. Voor alles is een eerste keer, hoor je in Woord vannacht tussen 2.00 en 7.00 uur. Presentatie: Maarten Westerveen.

Tussen 2 en 3: de eerste zoen, de eerste keer seks en de coming-out van homoseksuele jongeren.

Tussen 3 en 4: kunt u luisteren naar de allereerste stereo-uitzending op de Nederlandse radio en naar een bekroond hoorspel over radiopionier Lee de Forest.

Tussen 4 en 5: een gesprek over de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland: Johanna Westerdijk.

Tussen 5 en 6: volgen we de eerste stapjes van Comedytrain, gaan we met de 65-jarige Ome Cor voor het eerst naar het museum en praten kinderen over kalverliefde.

Tussen 6 en 7: gaan we van de eerste Europeaan, naar de eerste baby en vervolgens naar de eerste bevalling op de Nederlandse radio.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Je eerste zoen

vanaf 00:02:06

De eerste zoen, de eerste Europeaan, de eerste vrouwelijke hoogleraar en de eerste bevalling op de radio. Voor alles is een eerste keer, hoor je in Woord vannacht tussen 2.00 en 7.00 uur.Tussen 2 en 3: de eerste zoen, de eerste keer seks en de coming-out van homoseksuele jongeren.

Lee de Forest: pionieren op vele manieren

vanaf 01:02:07

De eerste zoen, de eerste Europeaan, de eerste vrouwelijke hoogleraar en de eerste bevalling op de radio. Voor alles is een eerste keer, hoor je in Woord vannacht tussen 2.00 en 7.00 uur.Tussen 3 en 4: kunt u luisteren naar de allereerste stereo-uitzending op de Nederlandse radio en naar een bekroond hoorspel over radiopionier Lee de Forest. 

Johanna Westerdijk: de eerste vrouwelijk hoogleraar

vanaf 02:01:58

De eerste zoen, de eerste Europeaan, de eerste vrouwelijke hoogleraar en de eerste bevalling op de radio. Voor alles is een eerste keer, hoor je in Woord vannacht tussen 2.00 en 7.00 uur.Tussen 4 en 5: een gesprek over de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland: Johanna Westerdijk.

Voor het eerst naar het museum met Ome Cor

vanaf 03:02:07

De eerste zoen, de eerste Europeaan, de eerste vrouwelijke hoogleraar en de eerste bevalling op de radio. Voor alles is een eerste keer, hoor je in Woord vannacht tussen 2.00 en 7.00 uur.Tussen 5 en 6: volgen we de eerste stapjes van Comedytrain, gaan we met de 65-jarige Ome Cor voor het eerst naar het museum en praten kinderen over kalverliefde.

De eerste bevalling op de radio

vanaf 04:02:06

De eerste zoen, de eerste Europeaan, de eerste vrouwelijke hoogleraar en de eerste bevalling op de radio. Voor alles is een eerste keer, hoor je in Woord vannacht tussen 2.00 en 7.00 uur.Tussen 6 en 7: gaan we van de eerste Europeaan, naar de eerste baby en vervolgens naar de eerste bevalling op de Nederlandse radio.