Woord

List en bedrog

Woord

List en bedrog

Woord laat zich er zomaar niet in luizen. Alle oplichters, kwakzalvers, pathologische leugenaars en listige ambitieuze wetenschappers ten spijt. Woord neemt een pivédetective in de arm, duikt in de wereld van list en bedrog, haalt de onderste steen boven en laat de waarheid zegevieren in deze weeks uitzending over list en bedrog.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Geloofwaardige leugens en valse verhalen

vanaf 00:02:10

Woord laat zich er zomaar niet in luizen. Alle oplichters, kwakzalvers, pathologische leugenaars en listige ambitieuze wetenschappers ten spijt. Woord neemt een pivédetective in de arm, duikt in de wereld van list en bedrog, haalt de onderste steen boven en laat de waarheid zegevieren. Van 2:00 tot 7:00 uur vijf uur verhalen over list en bedrog.Tussen 2 en 3: worden mensen telefonisch opgelicht, wordt radiomaker Jesper Buursink om de tuin geleid met 'een mooi verhaal', vertelt schrijver Herman Koch waarom een geloofwaardige leugen verre te verkiezen valt boven een ongeloofwaardige waarheid en blijkt Liesbeth List helemaal geen zangeres te zijn.

De wereld van de privedetective

vanaf 01:02:00

Woord laat zich er zomaar niet in luizen. Alle oplichters, kwakzalvers, pathologische leugenaars en listige ambitieuze wetenschappers ten spijt. Woord neemt een pivédetective in de arm, duikt in de wereld van list en bedrog, haalt de onderste steen boven en laat de waarheid zegevieren. Van 2:00 tot 7:00 uur vijf uur lang verhalen over list en bedrog.Tussen 3 en 4: vertellen privedetectives sterke verhalen.

Belasting ontduiken: een eitje

vanaf 02:02:04

Woord laat zich er zomaar niet in luizen. Alle oplichters, kwakzalvers, pathologische leugenaars en listige ambitieuze wetenschappers ten spijt. Woord neemt een pivédetective in de arm, duikt in de wereld van list en bedrog, haalt de onderste steen boven en laat de waarheid zegevieren. Van 2:00 tot 7:00 uur verhalen over list en bedrog.Tussen 4 en 5: staan alternatieve genezers pal achter hun stelling dat Aids is te genezen door positief denken en laten verslaggevers van het programma Argos zien hoe gemakkelijk je belasting kunt ontduiken.

Ellebogenwerk in het aids-onderzoek

vanaf 03:01:59

Woord laat zich er zomaar niet in luizen. Alle oplichters, kwakzalvers, pathologische leugenaars en listige ambitieuze wetenschappers ten spijt. Woord neemt een pivédetective in de arm, duikt in de wereld van list en bedrog, haalt de onderste steen boven en laat de waarheid zegevieren. Van 2:00 tot 7:00 uur verhalen over list en bedrog.Tussen 5 en 6: gunnen wetenschappers elkaar het licht in de ogen niet en gaat een verslaggever van de RVU naar Tiel in de hoop het 'genezend medium' Jomanda te ontmaskeren.

Overspel, een pathologisch leugenaar en Radio a la Carte

vanaf 04:03:57

Woord laat zich er zomaar niet in luizen. Alle oplichters, kwakzalvers, pathologische leugenaars en listige ambitieuze wetenschappers ten spijt. Woord neemt een pivédetective in de arm, duikt in de wereld van list en bedrog, haalt de onderste steen boven en laat de waarheid zegevieren. Tussen 6 en 7: bellen overspeligen met interviewer Ischa Meijer, raakt een pathologische leugenaar uitgeput van alle vertelde leugens en tipt schrijver en dichter Ingmar Heytze een van zijn favoriete radioverhalen uit Woord.nl.