Woord

Prijswinnaars

Woord

Prijswinnaars

Woord juicht ze toe; de prijswinnende duiven, de beste renpaarden van stal, schaatshelden, Nobelprijswinnaars en de gelukkige eigenaren van de gouden kelen die meedoen aan talentenjachten. Vijf uur lang verhalen over prijswinnaars en extra's op woord.nl.

Presentatie: Floortje Smit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Na 52 jaar alsnog de eerste prijs

vanaf 00:02:01

Prijswinnende duiven, de beste renpaarden van stal, schaatshelden, Nobelprijswinnaars en de gelukkige eigenaren van de gouden kelen die meedoen aan talentenjachten. In Woord en op Woord.nl deze week de mooiste verhalen over prijswinnaars.Tussen 2 en 3: telefoneert DJ Gijs Staverman met iemand die na 52 jaar alsnog een fiets won met een kleurplaat, winnen nieuwe VPRO-leden nog eens wat in 1955 en wordt er hevig gestreden in een talentenjacht in 1973.

Yellowa zijn laatste race

vanaf 01:02:13

Prijswinnende duiven, de beste renpaarden van stal, schaatshelden, Nobelprijswinnaars en de gelukkige eigenaren van de gouden kelen die meedoen aan talentenjachten. In Woord en op Woord.nl deze week de mooiste verhalen over prijswinnaars.Tussen 3 en 4: hoort u een 'klankbeeld' van de AVRO uit 1960 over Olympische helden van toen en loopt het renpaard Yellowa - oftewel 'de beer van de Veluwe' - zijn laatste race.

Een geschenk uit de hemel

vanaf 02:02:01

Prijswinnende duiven, de beste renpaarden van stal, schaatshelden, Nobelprijswinnaars en de gelukkige eigenaren van de gouden kelen die meedoen aan talentenjachten. In Woord en op Woord.nl deze week de mooiste verhalen over prijswinnaars.Tussen 4 en 5: hopen duivenmelders de jackpot binnen te halen met hun topduif.

Schaatskampioen haalt herinneringen op

vanaf 03:02:05

Prijswinnende duiven, de beste renpaarden van stal, schaatshelden, Nobelprijswinnaars en de gelukkige eigenaren van de gouden kelen die meedoen aan talentenjachten. In Woord en op Woord.nl deze week de mooiste verhalen over prijswinnaars.Tussen 5 en 6: haalt schaatsheld Coen de Koning herinneringen op aan de door hem gewonnen Elfstedentochten van 1912 en 1917 en hoort u een nieuwe aflevering van het SF-hoorspel Testbemanning, van regisseur Leon Povel.

Uitslag Grote Humorwedstrijd

vanaf 04:03:51

Prijswinnende duiven, de beste renpaarden van stal, schaatshelden, Nobelprijswinnaars en de gelukkige eigenaren van de gouden kelen die meedoen aan talentenjachten. In Woord en op Woord.nl deze week de mooiste verhalen over prijswinnaars.Tussen 6 en 7: gaat Jacques Plafond in zijn programma Ronflonflon maar door over een metselwedstrijd, danst Euvgenia Parakhina met hart en ziel, wijst taalkundige Marc van Oostendorp u op de afbrokkelende N in de rubriek Radio a la carte en hoort u de uitslag van de Grote Humorwedstrijd!

advertentie