Woord

Woord

Na een eerste ronde in mei vorig jaar is het tijd voor Meer Flinke Namen. Mensen die door hun talenten, daden en woorden niet onopgemerkt zijn gebleven. Deze nacht geeft Woord Radio ze graag nog dat beetje extra aandacht.

Uw gastheer is Frank Jochemsen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Tussen 2.00 en 3.00: geniale, wijze en provocerende uitspraken van Roald Dahl.

Tussen 3.00 en 4.00: ruim baan voor de wonderlijke Johnny & Jones, het joodse duo Arnold van Wezel en Max Kannewasser dat in de jaren ’30 doorbrak met jazzy Nederlandstalige liedjes.

Tussen 4.00 en 5.00: leven in de schaduw van Marlene Dietrich.

Tussen 5.00 en 6.00: aflevering 5 van de spannende sf-hoorspelserie Testbemanning van de eveneens legendarische Leon Povel en toneel-amateurs aan het woord.

Tussen 6.00 en 7.00: het leven van Hein Fentener van Vlissingen; een zelfbenoemd ‘nouveau pauvre’, bekende Nederlanders zingen onder de douche en Marc Chavannes tipt de schrijver Arthur Japin in een nieuwe aflevering van Radio a la Carte!

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Herman en Roald

vanaf 00:02:01

Na een eerste ronde in mei vorig jaar is het tijd voor Meer Flinke Namen. Mensen die door hun talenten, daden en woorden niet onopgemerkt zijn gebleven. Vannacht geeft Woord Radio ze graag nog dat beetje extra aandacht. Tussen 2.00 en 3.00: geniale, wijze en provocerende uitspraken van Roald Dahl.

Johnny & Jones

vanaf 01:02:00

Na een eerste ronde in mei vorig jaar is het tijd voor Meer Flinke Namen. Mensen die door hun talenten, daden en woorden niet onopgemerkt zijn gebleven. Vannacht geeft Woord Radio ze graag nog dat beetje extra aandacht. Tussen 3.00 en 4.00: ruim baan voor de wonderlijke Johnny & Jones, het joodse duo Arnold van Wezel en Max Kannewasser dat in de jaren ’30 doorbrak met jazzy Nederlandstalige liedjes.

Marlene Dietrich

vanaf 02:02:02

Na een eerste ronde in mei vorig jaar is het tijd voor Meer Flinke Namen. Mensen die door hun talenten, daden en woorden niet onopgemerkt zijn gebleven. Vannacht geeft Woord Radio ze graag nog dat beetje extra aandacht.Tussen 4.00 en 5.00: leven in de schaduw van Marlene Dietrich.

Testbemanning en amateurs

vanaf 03:02:01

Na een eerste ronde in mei vorig jaar is het tijd voor Meer Flinke Namen. Mensen die door hun talenten, daden en woorden niet onopgemerkt zijn gebleven. Vannacht geeft Woord Radio ze graag nog dat beetje extra aandacht. Tussen 5.00 en 6.00: aflevering 5 van de spannende sf-hoorspelserie Testbemanning van de eveneens legendarische Leon Povel en toneel-amateurs aan het woord.

Hein Fentener van Vlissingen, zingen onder de douche en Radio a la Carte

vanaf 04:03:15

Na een eerste ronde in mei vorig jaar is het tijd voor Meer Flinke Namen. Mensen die door hun talenten, daden en woorden niet onopgemerkt zijn gebleven. Vannacht geeft Woord Radio ze graag nog dat beetje extra aandacht.Tussen 6.00 en 7.00: het leven van Hein Fentener van Vlissingen; een zelfbenoemd ‘nouveau pauvre’, bekende Nederlanders zingen onder de douche en Marc Chavannes tipt de schrijver Arthur Japin in een nieuwe aflevering van Radio a la Carte!

advertentie