Woord

Schaamrood

Woord

Schaamrood

Naaktloperij, gênante vaders, verborgen analfabetisme en een SM-kelder. Het schaamrood staat Woord deze week op de kaken.

Uw schaamteloze presentator is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, van elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Tussen 2 en 3.00: denkt een vader lollig te wezen, schaamt een homofiele man zich absoluut niet in het Volendam van de jaren '40, proberen analfabeten hun ongeletterheid te verbergen en schamen ouders van zwakzinnige kinderen zich.

Tussen 3 en 4.00: vertelt Hans Dorrestein een genant verhaal, schaamt zelfs de volstrekt schaamteloze Dini Bangma zich heel even en maakt de documentaire Excuses voor het ongemak nog eens duidelijk hoezeer menig dienstverlenend bedrijf zich zou moeten schamen.

Tussen 4.00 en 5.00: roepen rode haren gevoelens van schaamte op en knokte Dick Woudenberg, zoon van NSB-er Hendrik Jan Woudenberg, een leven lang voor acceptatie.

Tussen 5.00 en 6.00: hoort u alweer het achtste deel van het SF-hoorspel Testbemanning en schaamt een broer zich over zijn vroegere schaamte over zijn zus.

Tussen 6.00 en 7.00: belandt een man in het echt in een klassieke in-je-blootje-nachtmerrie, daalt een verslaggever van de Human af naar een SM-kelder en vraagt radiomaker Botte Jellema zich hardop af waarom mensen (inclusief hijzelf) zich toch zo schamen als het gaat over bloot.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schaamte voor analfabetisme

vanaf 00:02:10

Naaktloperij, gênante vaders, verborgen analfabetisme en een SM-kelder. Deze week vijf uur lang schaamverhalen in Woord Radio, en ook op woord.nl.Tussen 2 en 3.00: denkt een vader lollig te wezen, schaamt een homofiele man zich absoluut niet in het Volendam van de jaren '40, proberen analfabeten hun ongeletterheid te verbergen en schamen ouders van zwakzinnige kinderen zich.

Ergernis over UPC en andere dienstverleners

vanaf 01:02:15

Naaktloperij, gênante vaders, verborgen analfabetisme en een SM-kelder. Deze week vijf uur lang schaamverhalen in Woord Radio, en ook op woord.nl.Tussen 3 en 4.00: vertelt Hans Dorrestein een genant verhaal, schaamt zelfs de volstrekt schaamteloze Dini Bangma zich heel even en maakt de documentaire Excuses voor het ongemak nog eens duidelijk hoezeer menig dienstverlenend bedrijf zich zou moeten schamen.

Een leven lang knokken voor acceptatie

vanaf 02:02:10

Naaktloperij, gênante vaders, verborgen analfabetisme en een SM-kelder. Deze week vijf uur lang schaamverhalen in Woord Radio, en ook op woord.nl.Tussen 4.00 en 5.00: roepen rode haren gevoelens van schaamte op en knokte Dick Woudenberg, zoon van NSB-er Hendrik Jan Woudenberg, een leven lang voor acceptatie.

Schaamte over vroegere schaamte

vanaf 03:02:16

Naaktloperij, gênante vaders, verborgen analfabetisme en een SM-kelder. Deze week vijf uur lang schaamverhalen in Woord Radio, en ook op woord.nl.Tussen 5.00 en 6.00: hoort u alweer het achtste deel van het SF-hoorspel Testbemanning en schaamt een broer zich over zijn vroegere schaamte over zijn zus.

In je blootje

vanaf 04:04:43

Naaktloperij, gênante vaders, verborgen analfabetisme en een SM-kelder. Deze week vijf uur lang schaamverhalen in Woord Radio, en ook op woord.nl.Tussen 6.00 en 7.00: belandt een man in het echt in een klassieke in-je-blootje-nachtmerrie, daalt een verslaggever van de Human af naar een SM-kelder en vraagt radiomaker Botte Jellema zich hardop af waarom mensen (inclusief hijzelf) zich toch zo schamen als het gaat over bloot.