Woord

Sport

Woord

Sport

Zweten, hijgen, puffen en bijna dood neervallen, maar uiteindelijk o zo voldaan de eindstreep of die lauwerkrans halen. Woord presenteert u deze week: verhalen over sport! Presentatie: Maarten Westerveen.

Tussen 2 en 3.00: trekken de gladiatoren ten strijde in de arena's van het oude Romeinse rijk, wordt er bijzondere en traditionele wijze geschaakt op het eilandje Grimsey, leert radiocollega Dini Bangma het sporten voor eens en voor altijd af in de Frieslandhal en hoort u het eerste deel van een portret van herenkapper en bokser Cor Eversteijn.

Tussen 3 en 4.00: hoort u deel twee van het tweeluik over Cor Eversteijn en hoort u de documentaire Nadine, een dramatisch verhaal over een paard en haar berijder.

Tussen 4.00 en 5.00: wordt sport een politiek middel in tijden van oorlog, hetgeen te horen is in het eerste deel van een drieluik van VPRO's Het spoor terug.

Tussen 5.00 en 6.00: trekken een radiomaker en een alpinist de beruchte Mont Blanc op, in een poging te achterhalen wie de klimmers waren die in 1786 als eersten de top bereikten.

Tussen 6.00 en 7.00: maken hooligans Tiffany en Kimberly een feestje van voetbal, hoort u een reportage over de Special Olympics, vertelt schaatser Marnix ten Kortenaar over zijn schaatsroes, doen de Mannen van de radio een potje ballonnen vouwen en starten twee radiomakers een zoektocht naar het omvangrijke archief van wielerjournalist Jean Nelissen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schaken, boksen, wagenrennen en meer

vanaf 00:02:00

Zweten, hijgen, puffen en bijna dood neervallen, maar uiteindelijk o zo voldaan de eindstreep of die lauwerkrans halen. Woord presenteert u deze week: verhalen over sport!Tussen 2 en 3.00: trekken de gladiatoren ten strijde in de arena's van het oude Romeinse rijk, wordt er bijzondere en traditionele wijze geschaakt op het eilandje Grimsey, leert radiocollega Dini Bangma het sporten voor eens en voor altijd af in de Frieslandhal en hoort u het eerste deel van een portret van herenkapper en bokser Cor Eversteijn.

Het leven van bokser en herenkapper Cor Eversteijn

vanaf 01:02:00

Zweten, hijgen, puffen en bijna dood neervallen, maar uiteindelijk o zo voldaan de eindstreep of die lauwerkrans halen. Woord presenteert u deze week: verhalen over sport!Tussen 3 en 4.00: hoort u deel twee van het tweeluik over Cor Eversteijn en hoort u de documentaire Nadine, een dramatisch verhaal over een paard en haar berijder.

Sport in de oorlog

vanaf 02:02:08

Zweten, hijgen, puffen en bijna dood neervallen, maar uiteindelijk o zo voldaan de eindstreep of die lauwerkrans halen. Woord presenteert u deze week: verhalen over sport!Tussen 4.00 en 5.00: wordt sport een politiek middel in tijden van oorlog, hetgeen te horen is in het eerste deel van een drieluik van VPRO's Het spoor terug.

Wie was de eerste op de Mont Blanc?

vanaf 03:01:56

Zweten, hijgen, puffen en bijna dood neervallen, maar uiteindelijk o zo voldaan de eindstreep of die lauwerkrans halen. Woord presenteert u deze week: verhalen over sport!Tussen 5.00 en 6.00: trekken een radiomaker en een alpinist de beruchte Mont Blanc op, in een poging te achterhalen wie de klimmers waren die in 1786 als eersten de top bereikten.

De Buffalo Bitches, het archief van Jean Nelissen en meer

vanaf 04:02:03

Zweten, hijgen, puffen en bijna dood neervallen, maar uiteindelijk o zo voldaan de eindstreep of die lauwerkrans halen. Woord presenteert u deze week: verhalen over sport!Tussen 6.00 en 7.00: maken hooligans Tiffany en Kimberly een feestje van voetbal, hoort u een reportage over de Special Olympics, vertelt schaatser Marnix ten Kortenaar over zijn schaatsroes, doen de Mannen van de radio een potje ballonnen vouwen en starten twee radiomakers een zoektocht naar het omvangrijke archief van wielerjournalist Jean Nelissen.