Woord

Dieren

Woord

Dieren

Vannacht wordt er gekroeld, geaaid, gemiauwd, gemekkerd en getjirpt in Woord Radio. Vijf uur lang hoort u de mooiste radioverhalen over dieren en hun liefhebbers. Uw kittige presentator deze nacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Tussen 2.00 en 3.00: maak uw borst maar nat voor plat pratende poezendames, gelukkige en ongelukkige huisdieren, een krolse kat en Albert Mol.

Tussen 3.00 en 4.00: klinkt het geluid van een merel mooier dan ooit en struint zeebioloog Theunis Piersma het wad af op zoek naar de Kanoet.

Tussen 4.00 en 5.00: bent u getuige van de liefde tussen een slof en een parkiet en is er wel of niet een poema ontsnapt in het Zuid-Limburgse Meerssen.

Tussen 5.00 en 6.00: leert u Loes kennen. Loes heeft een slangenhobby. En in dit uur is het tijd voor Neerlands trots: De koe.

Tussen 6.00 en 7.00: wordt er een dier geboren en gaan er dieren dood, bezingt Nikki haar liefde voor de walvis, komen er steeds meer honden in het huis van Kees en Marjolein en wordt er een prachttekening van een krab gemaakt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dierengekte

vanaf 00:02:09

Vannacht wordt er gekroeld, geaaid, gemiauwd, gemekkerd en getjirpt in Woord Radio. Vijf uur lang hoort u de mooiste radioverhalen over dieren en hun liefhebbers. Uw kittige presentator deze nacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 2.00 en 3.00: maak uw borst maar nat voor plat pratende poezendames, gelukkige en ongelukkige huisdieren, een krolse kat en Albert Mol.

Op zoek naar de kanoet

vanaf 01:02:10

Vannacht wordt er gekroeld, geaaid, gemiauwd, gemekkerd en getjirpt in Woord Radio. Vijf uur lang hoort u de mooiste radioverhalen over dieren en hun liefhebbers. Uw kittige presentator deze nacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 3.00 en 4.00: klinkt het geluid van een merel mooier dan ooit en struint zeebioloog Theunis Piersma het wad af op zoek naar de Kanoet.

Poema

vanaf 02:01:54

Vannacht wordt er gekroeld, geaaid, gemiauwd, gemekkerd en getjirpt in Woord Radio. Vijf uur lang hoort u de mooiste radioverhalen over dieren en hun liefhebbers. Uw kittige presentator deze nacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 4.00 en 5.00: bent u getuige van de liefde tussen een slof en een parkiet en is er wel of niet een poema ontsnapt in het Zuid-Limburgse Meerssen.

Bijzondere huisdieren en koeien

vanaf 03:01:58

Vannacht wordt er gekroeld, geaaid, gemiauwd, gemekkerd en getjirpt in Woord Radio. Vijf uur lang hoort u de mooiste radioverhalen over dieren en hun liefhebbers. Uw kittige presentator deze nacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 5.00 en 6.00: leert u Loes kennen. Loes heeft een slangenhobby. En in dit uur is het tijd voor Neerlands trots: De koe.

Beestenbende

vanaf 04:02:05

Vannacht wordt er gekroeld, geaaid, gemiauwd, gemekkerd en getjirpt in Woord Radio. Vijf uur lang hoort u de mooiste radioverhalen over dieren en hun liefhebbers. Uw kittige presentator deze nacht is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 6.00 en 7.00: wordt er een dier geboren en gaan er dieren dood, bezingt Nikki haar liefde voor de walvis, komen er steeds meer honden in het huis van Kees en Marjolein en wordt er een prachttekening van een krab gemaakt.