Woord

Muziek!

Woord

Muziek!

Deze keer gaat het van hoempahoempatralalalala en sjingboem, onder meer, want de uitzending gaat dit keer helemaal over muziek! Uw muzikale presentator is Frank Jochemsen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Tussen 2.00 en 3.00: geeft Johnny Hoes een feestje in Weert, wordt onderzocht wat muziek van Mozart met het menselijk brein doet en kijken jazzmuzikanten terug op hun loopbaan.

Tussen 3.00 en 4.00: wordt in een aflevering van NOS' Radiorama uit 1974 serieus de vraag gesteld of avant-garde muziek orkestleden nerveus, depressief of impotent kan maken. Een koorlid: "Deze muziek is medisch onverantwoord." Ook het dansorkest De Ramblers voorbij.

Tussen 4.00 en 5.00: hoort u wat de muziekvoorkeur is van schilder en dichter Eugene Brands, in een aflevering van het VPRO-programma Urubicha.

Tussen 5.00 en 6.00: een portret van popzanger, tekstschrijver en componist Wally Tax. Hij vertelt onder meer over succes van zijn vroegere band The Outsiders, over zelfmoorden onder meisjes die verliefd op hem waren, een bezoek aan zijn held Elvis Presley, drugs en relaties.

Tussen 6.00 en 7.00: staat Hendrik Nicolaas Theodoor Simons, alias Heintje in de spotlights en verdwijnen de draaiorgels langzaam maar zeker uit Nederland.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Johnny Hoes, het brein & jazz

vanaf 00:02:10

Vannacht gaat het van hoempahoempatralalalala en sjingboem, onder meer, want de uitzending gaat dit keer helemaal over muziek! Uw muzikale presentator is Frank Jochemsen. In dit uur: geeft Johnny Hoes een feestje in Weert, wordt onderzocht wat muziek van Mozart met het menselijk brein doet en kijken jazzmuzikanten terug op hun loopbaan.

Moderne muziek: "Medisch onverantwoord"

vanaf 01:01:59

Vannacht gaat het van hoempahoempatralalalala en sjingboem, onder meer, want de uitzending gaat dit keer helemaal over muziek! Uw muzikale presentator is Frank Jochemsen.In dit uur: wordt in een aflevering van NOS' Radiorama uit 1974 serieus de vraag gesteld of avant-garde muziek orkestleden nerveus, depressief of impotent kan maken. Een koorlid: "Deze muziek is medisch onverantwoord." Ook het dansorkest De Ramblers voorbij.

De obscure muzieksmaak van Eugene Brands

vanaf 02:02:00

Vannacht gaat het van hoempahoempatralalalala en sjingboem, onder meer, want de uitzending gaat dit keer helemaal over muziek! Uw muzikale presentator is Frank Jochemsen. In dit uur: hoort u wat de muziekvoorkeur is van schilder en dichter Eugene Brands, in een aflevering van het VPRO-programma Urubicha.

Over het succes en de val van Wally Tax

vanaf 03:02:02

Vannacht gaat het van hoempahoempatralalalala en sjingboem, onder meer, want de uitzending gaat dit keer helemaal over muziek! Uw muzikale presentator is Frank Jochemsen.In dit uur: een portret van popzanger, tekstschrijver en componist Wally Tax. Hij vertelt onder meer over succes van zijn vroegere band The Outsiders, over zelfmoorden onder meisjes die verliefd op hem waren, een bezoek aan zijn held Elvis Presley, drugs en relaties.

Heintje en de 'adieu-orgels'

vanaf 04:00:05

Vannacht gaat het van hoempahoempatralalalala en sjingboem, onder meer, want de uitzending gaat dit keer helemaal over muziek! Uw muzikale presentator is Frank Jochemsen.In dit uur: staat Hendrik Nicolaas Theodoor Simons, alias Heintje in de spotlights en verdwijnen de draaiorgels langzaam maar zeker uit Nederland.