Woord

Verlangen

Woord

Verlangen

Woord is deze week vol van verlangen. Naar huis, naar een kind, naar (een verboden) liefde, naar een beter bestaan. Uw innemende presentator is Maarten Westerveen. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Tussen 2.00 en 3.00: vertellen kinderen waarnaar zij het meest verlangen, beschrijven Cees Nooteboom en Rob Nieuwenhuis hun gevoelens van heimwee, die ze bekunnen bekruipen tijdens lange reizen, en hoort u een verhaal over een vrouw op een berg, die verlangt naar een kind.

Tussen 3.00 en 4.00: hoort u de documentaire De hunkerende hulk, over een boomlange ex-discotheekportier die na zijn ontmoeting met een jonge zangeres verandert in een stalker.

Tussen 4.00 en 5.00: interviewt Theo van Gogh schrijfster Carla Bogaards over haar boek Meisjesgenade, een autobiografisch verhaal over de liefde tussen broer en zus.

Tussen 5.00 en 6.00: bezoeken programmamaker Henk Burger en zijn vriendin Denise de grootste darkroom van Europa, op zoek naar de achtergronden van verlangens van mannen naar kortstondig lichamelijk genot.

Tussen 6.00 en 7.00: het radiodrama Loubna! Loubna! Met Katja Schuurman in de rol van het Marokkaanse meisje Loubna, dat op een flat woont samen met acht familieleden die heimwee hebben naar Marokko. Als Loubna verliefd wordt op Tarek, loopt het mis..

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Verlangen naar huis, een kind en een wolfje

vanaf 00:02:05

Woord is deze week vol van verlangen. Naar huis, naar een kind, naar (een verboden) liefde, naar een beter bestaan. Uw innemende presentator is Maarten Westerveen.In dit uur: vertellen kinderen waarnaar zij het meest verlangen, beschrijven Cees Nooteboom en Rob Nieuwenhuis hun gevoelens van heimwee, die ze bekunnen bekruipen tijdens lange reizen, en hoort u een verhaal over een vrouw op een berg, die verlangt naar een kind.

De hunkerende hulk

vanaf 01:02:08

Woord is deze week vol van verlangen. Naar huis, naar een kind, naar (een verboden) liefde, naar een beter bestaan. Uw innemende presentator is Maarten Westerveen.In dit uur: hoort u de documentaire De hunkerende hulk, over een boomlange ex-discotheekportier die na zijn ontmoeting met een jonge zangeres verandert in een stalker.

Meisjesgenade

vanaf 02:02:02

Woord is deze week vol van verlangen. Naar huis, naar een kind, naar (een verboden) liefde, naar een beter bestaan. Uw innemende presentator is Maarten Westerveen.In dit uur: interviewt Theo van Gogh schrijfster Carla Bogaards over haar boek Meisjesgenade, een autobiografisch verhaal over de liefde tussen broer en zus.

Verlangen naar de darkroom

vanaf 03:02:07

Woord is deze week vol van verlangen. Naar huis, naar een kind, naar (een verboden) liefde, naar een beter bestaan. Uw innemende presentator is Maarten Westerveen.In dit uur: bezoeken programmamaker Henk Burger en zijn vriendin Denise de grootste darkroom van Europa, op zoek naar de achtergronden van verlangens van mannen naar kortstondig lichamelijk genot.

Loubna! Loubna!

vanaf 03:56:07

Woord is deze week vol van verlangen. Naar huis, naar een kind, naar (een verboden) liefde, naar een beter bestaan. Uw innemende presentator is Maarten Westerveen.In dit uur: het radiodrama Loubna! Loubna! Met Katja Schuurman in de rol van het Marokkaanse meisje Loubna, dat op een flat woont samen met acht familieleden die heimwee hebben naar Marokko. Als Loubna verliefd wordt op Tarek, gaat het mis..