Woord

Woord stijgt op

Woord

Woord stijgt op

Woord stijgt op deze week. Met haar hoofd in de wolken presenteert Floortje Smit u vannacht ballonvaarders, vliegeniers, vliegtuigbouwers en ooievaars. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fokker, het stewardessenbestaan en vliegangst

vanaf 00:02:12

Woord stijgt op deze week. Met haar hoofd in de wolken presenteert Floortje Smit u vannacht ballonvaarders, vliegeniers, vliegtuigbouwers en ooievaars. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 2.00 en 3.00: hoort u vliegtuigbouwer Fokker over de nieuwe trans-Atlantische dienst en vertellen Truus en Ati over hun stewardessenbestaan in de tijd dat vliegtuigen nog regelmatig uit de lucht vielen.

Gevogel, illegale zendmastbouwers en een luchtrace

vanaf 01:02:08

Woord stijgt op deze week. Met haar hoofd in de wolken presenteert Floortje Smit u vannacht ballonvaarders, vliegeniers, vliegtuigbouwers en ooievaars. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 3.00 en 4.00: slaat u aan het vogelen en speurt u naar illegale zendmastbouwers. Ook doet KLM mee aan een luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland, met aan boord 29 vrouwelijke emigranten die hun verloofdes achterna gaan.

Ballonvaarster Nini

vanaf 02:02:05

Woord stijgt op deze week. Met haar hoofd in de wolken presenteert Floortje Smit u vannacht ballonvaarders, vliegeniers, vliegtuigbouwers en ooievaars. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 4.00 en 5.00: een portret van Nini Boesman, die haar hele leven ballonvaarster was.

Manke stadsduiven en een zeppelin

vanaf 03:02:02

Woord stijgt op deze week. Met haar hoofd in de wolken presenteert Floortje Smit u vannacht ballonvaarders, vliegeniers, vliegtuigbouwers en ooievaars. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 5.00 en 6.00: helpt een man manke stadsduiven door pootjes van hout voor ze te maken van oude meubels en stijgt u op in een Zeppelin.

Een vliegende olifant en vliegen voor vlag en vaderland

vanaf 03:59:53

Woord stijgt op deze week. Met haar hoofd in de wolken presenteert Floortje Smit u vannacht ballonvaarders, vliegeniers, vliegtuigbouwers en ooievaars. Luister naar Woord Radio, elke vrijdag- op zaterdagnacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1.Tussen 6.00 en 7.00: hoort u het hoorspel Oren Wassen van Toon Tellegen over een olifant die besluit op te stijgen en herdenken Amerikanen 9/11 door met privé vliegtuigjes naar New York te vliegen.