Woord

De Creatie

Woord

De Creatie

Deze week in Woord: Verhalen over de creatie. Over ploeteren voor de kunsten, het doen van briljante vondsten en de schepping van de aarde. Maar ook de pijn van het creëren en het niet kunnen scheppen. Luister naar Woord Radio, in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1. Uw presentator is Botte Jellema.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fantasiewereld

vanaf PT-41S

Woord stond de hele uitzending veelvuldig stil bij de aanslagen in Parijs op vrijdagavond. Deze week in Woord: Verhalen over de creatie. Over ploeteren voor de kunsten, het doen van briljante vondsten en de schepping van de aarde. Maar ook de pijn van het creëren en het niet kunnen scheppen.Tussen 2.00 en 3.00: belt Anton de Goede met Maurits Rubinstein en legt Theo Jansen uit hoe hij zijn eigen fantasiewereld schept.Anton de Goede belt met Maurits RubinsteinDe Avonden, Theo Jansen (VPRO, 2009)

De kunst van het vervalsen

vanaf 00:59:11

Woord stond de hele uitzending veelvuldig stil bij de aanslagen in Parijs op vrijdagavond.Deze week in Woord: Verhalen over de creatie. Over ploeteren voor de kunsten, het doen van briljante vondsten en de schepping van de aarde. Maar ook de pijn van het creëren en het niet kunnen scheppen. Tussen uur 3.00 en 4.00: gaat Maarten Biesheuvel op reis, krijgen we een kijkje in de keuken van kunstenaar Teun Hocks en leren we alles over de kunst van het vervalsen. De Suite, Maarten Biesheuvel leest uit eigen werk (VPRO, 1979-1980)De Avonden, Atelierbezoek (VPRO, 2011)Het Radioverhaal, Vervalsers (HUMAN, 1999)

De schepping van God

vanaf 01:59:11

Woord stond de hele uitzending veelvuldig stil bij de aanslagen in Parijs op vrijdagavond.Deze week in Woord: Verhalen over de creatie. Over ploeteren voor de kunsten, het doen van briljante vondsten en de schepping van de aarde. Maar ook de pijn van het creëren en het niet kunnen scheppen.Tussen 4.00 en 5.00: De schepping van God en de creatie van de uitvinder. De 747 Documentaire, Dit is het begin (VPRO, 2004)Radiodoc, Tussen droom en ding (VPRO, 2014)

Een project voor het leven

vanaf 02:59:12

Woord stond de hele uitzending veelvuldig stil bij de aanslagen in Parijs op vrijdagavond.Deze week in Woord: Verhalen over de creatie. Over ploeteren voor de kunsten, het doen van briljante vondsten en de schepping van de aarde. Maar ook de pijn van het creëren en het niet kunnen scheppen.Tussen 5.00 en 6.00: Kunst is lijden, ook voor de opdrachtgever.RadioDoc, Een project voor het leven (NTR, 2012)

Creatieve oplossingen

vanaf 03:57:06

Woord stond de hele uitzending veelvuldig stil bij de aanslagen in Parijs op vrijdagavond.Deze week in Woord: Verhalen over de creatie. Over ploeteren voor de kunsten, het doen van briljante vondsten en de schepping van de aarde. Maar ook de pijn van het creëren en het niet kunnen scheppen.Tussen uur 6.00 en 7.00: Over gekte en creatie, en over creatieve oplossingen. Echt Gebeurd, Linda Polman (2014)Holland Doc Radio, Krankzinnigheid als deugd (NPS, 2015)Plots #17. Praktische oplossingen, Akte 2 Posten (VPRO, 2012)