Woord

Woord

Woord brengt een ode aan Human. Door de jaren heen zorgde de omroep voor vele radio-pareltjes. Woord brengt een selectie. In de nacht van 16 januari hoort u onder anderen documentaires, het bekroonde hoorspel 'De Ramp' uit 1993, de bijzondere uitzending van Desmet Live op de dag van de moord op Theo van Gogh en een docudrama van Gabri de Wagt. Ook komt Human-maakster Rina Spigt vertellen over de omroep en het werk dat ze er maakte.

UUR 1: We beginnen met een reis naar Polen, waar we samen met een groepje eco-toeristen op zoek gaan naar wolven in een oerbos. Een documentaire van 50 minuten gemaakt door Dorothee Forma in 1996. Winnaar van de speciale Prix Italia in 1997.

UUR 2: In dit uur gaan we luisteren naar iets heel anders: een hoorspel over de Watersnoodramp in 1953. Over helden en plunderaars, vissers en vlottenbouwers, evacuatie en opstand.

UUR 3: Een uur in het donker, te beginnen met ‘Donker Verlangen’, waarin programmamaker Henk Burger en zijn vriendin Denise een van de grootste darkrooms van Europa bezoeken. Gevolgd door het korte radioverhaal ‘In het donker is alles anders’, gemaakt door Edith Andriesse in 1999 voor de Human.

UUR 4: Dit uur gaat u luisteren naar een legendarische, emotionele uitzending van Desmet Live, op de dag dat Theo van Gogh werd vermoord. Vrienden en bekenden van hebben net gehoord dat van Gogh is overleden, en praten aan tafel bij Theodor Holman over zijn persoonlijkheid, werk en vrijheid van meningsuiting. De uitzending is van twaalf jaar geleden. Maar de thema’s waar de gasten over spreken zijn vandaag de dag nog steeds heel actueel.

UUR 5: Het verhaal ‘Incident op twee verdiepingen’ duurt 35 minuten en is gemaakt door Gabri de Wagt- een van de meest legendarische radiomakers van de Human. Het is het tragische persoonlijke verhaal van zijn reis naar Israël met zijn eerste vrouw, Jenny.

advertentie