Bureau Buitenland

Egypte aan de vooravond van de verkiezingen

Bureau Buitenland

Egypte aan de vooravond van de verkiezingen

Egypte aan de vooravond van de verkiezingen

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Turkije en de Koerden

vanaf 00:01:07

Bijna honderd mensen kwamen zaterdag om het leven door een dubbele bomaanslag in de Turkse hoofdstad Ankara. De aanslag werd gepleegd tijdens een vredesmars van Koerdische en pro-Koerdische organisaties. Dezelfde Koerden die bij de verkiezingen in juni van dit jaar ervoor zorgden dat de AK-Partij van Erdogan geen absolute meerderheid in het parlement behaalde.In Bureau Buitenland is Marijn Kruk te gast. Vanaf 1 november is hij correspondent in Turkije voor Trouw en de Groene. Hij reisde onlangs acht weken lang door Koerdische gebieden in Turkije, Irak en Syrië. (Foto: Flickr/ Dogan Ucar)

Reportage Egypte aan vooravond verkiezingen

vanaf 00:13:30

Egypte zit al twee jaar zonder parlement en wordt sindsdien per decreet geregeerd door president Abdul Fatah al Sisi. Decreten als de anti-protestwet en de anti-terrorisme wet laten nauwelijks ruimtevoor afwijkend geluid en de repressie heeft enorme properties aangenomen. Komend weekeinde mogen de Egyptenaren een nieuw parlement kiezen. Rik Delhaas en Ruth Vandewalle peilden de stemming in het land.

Dutch Design in Bangladesh

vanaf 00:32:15

Een ambachtsschool in Bangladesh waar vrouwen leren naaien, terwijl hun kinderen spelen in de bijhorende kinderopvang. En dat in een duurzaam gebouw dat is gemaakt gemaakt van lokale materialen. Met dit bijzondere initiatief maakt o.a. Hilde van Dijk volgende week mogelijk kans op een Dutch Design Award.(Foto: SchilderScholte Architecten)

Het voorbeeld van El Salvador voor vrede in Colombia

vanaf 00:39:57

De guerrilla en regering van Colombia zijn begonnen aan de eindsprint van het vredesoverleg dat een einde moet maken aan een halve eeuw gewapend conflict. Bij de besprekingen, die volgende week het vierde jaar ingaan, wordt met goed gekeken naar de ervaringen in El Salvador waar de guerrilla begin jaren negentig al zijn wapens inleverde. Voormalige commandanten uit de guerillastrijd zijn daar nu gerespecteerde politici. Te gast Colombia deskundige Marianne Moor, van Pax voor Peace en Ralph Sprenkels, die promoveerde op de nasleep van het vredesakkoord in El Salvador.