Bureau Buitenland

Syrië; 40 jaar onafhankelijkheid Suriname; Verkiezingen Argentinië

Bureau Buitenland

Syrië; 40 jaar onafhankelijkheid Suriname; Verkiezingen Argentinië

Rik Goverde Marokko uitgezet; Gevolgen van oorlogvoering; Onderhandelaar in Syrie; Reportage uit Suriname; Verkiezingen Argentinie

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rik Goverde: Marokko uitgezet

vanaf 00:01:19

Onze correspondent Rik Goverde is door de Marokkaanse autoriteiten het land uit gezet. Maandagavond twitterde hij dat hij op de boot naar Spanje zat. Vanavond schuift hij aan in Bureau Buitenland.(Foto: Flickr/Erwyn van der Meer)

Meer bommen op IS

vanaf 00:08:03

Het net rondom de handlangers en planners van de aanslagen van afgelopen lijkt bijna rond. En in het zelfverklaarde Islamitische Staat regent het bommen uit de lucht. Aan daadkracht geen gebrek geen gebrek de eerste dagen na de aanvallen in Parijs. Maar komt daarmee een oplossing dichterbij voor het conflict in Syrië en wordt daarmee de volgende aanslag voorkomen? (Foto:)Flickr/Gonzalo Alonso

Syrie-onderhandelaar Jeffrey Jonkers

vanaf 00:22:12

Afgelopen zaterdag vond in de Wenen de zoveelste Syrië-conferentie plaats. Uitkomst: nog dit jaar moeten er gesprekken beginnen tussen vertegenwoordigers van de Syrische regering en de oppositiegroepen. Eén van de onderhandelaars in Syrië is een Nederlander: Jeffrey Jonkers. Hij werkt voor de Britse organisatie: Peaceful Change Initiative.(Foto:Flickr/UN Geneva)

Reportage: Suriname 40 jaar onafhankelijk

vanaf 00:31:10

Suriname viert woensdag 40 jaar onafhankelijkheid van Nederland: Srefidensi. Dat wordt dus feest, maar met een schaduwzijde, want de economie van de jonge republiek kwakkelt. De lucratieve bauxietmijnen sluiten eind deze maand en de opkomende goudwinning brengt grote gevaren met zich mee. Verslaggever Sam Jones peilt de stemming in Suriname met voormalig bauxietbaas Henk Ramdien en milieuactivist Loes Trustfull.(Foto: Sam Jones)

Verkiezingen in Argentinië

vanaf 00:46:12

Argentinië staat aan de vooravond van grote veranderingen. Komende zondag zijn er verkiezingen en volgens de peilingen kan er wel eens een einde komen aan een tijdperk dat de “Kirchner-dynastie” wordt genoemd. Bij ons in de uitzending een gesprek met econoom Roel Janssen, journalist en voormalig correspondent in Argentinië.(Foto:Flickr/Mauro Rico / Ministerio de Cultura de la Nación)